ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

FaceApp: Εσύ διάβασες τους όρους χρήσης του; – Οι «κίνδυνοι» που κρύβει η εφαρμογή

Έντονη ανησυχία για το πόσο «αθώο» είναι το FaceApp και τι ισχύει με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.
FaceApp: Εσύ διάβασες τους όρους χρήσης του; – Οι «κίνδυνοι» που κρύβει η εφαρμογή

«Φρενίτιδα» επικρατεί τα τελευταία 24ωρα παγκοσμίως από τη χρήση του application «FaceApp». Εκατομμύρια χρηστών του διαδικτύου – ανάμεσα τους ακόμη και στελέχη κυβερνήσεων- επιχειρούν να δουν πως θα δείχνουν οι ίδιοι ή οι φίλοι τους στο μέλλον.

H συγκεκριμένη εφαρμογή, επιτρέπει στον χρήστη να τροποποιήσει την φωτογραφία του και να δει πως θα δείχνει στο μέλλον.

Τις τελευταίες ώρες όμως έχει ξεσπάσει έντονη ανησυχία για το πόσο «αθώο» είναι το συγκεκριμένο application και τι ισχύει τελικά με την ασφάλεια των δεδομένων των εκατομμυρίων χρηστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με το site του FaceApp, η εφαρμογή έχει πάνω από 80 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Ωστόσο πολλά διεθνή ΜΜΕ εικάζουν ότι αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 24ωρα λόγω της αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος.

Ο Τσακ Σούμερ, Αμερικανός γερουσιαστής, ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα για το FaceApp, επισημαίνοντας ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι δεδομένα πολιτών των ΗΠΑ μπορεί να καταλήξουν στα χέρια μιας εχθρικής ξένης δύναμης.

Μάλιστα εκτός από τον Αμερικανό πολιτικό, τις ανησυχίες τους για τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν εκφράσει πολλά άτομα ενώ στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί που αναφέρουν ότι η εταιρεία αποκτά πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες των χρηστών και μεταφέρονται στη Ρωσία για «σκοτεινούς σκοπούς».

Στους όρους χρήσης του FaceApp αναφέρεται ρητά ότι ο χρήστης παραχωρεί στην εταιρεία την άδεια για τη χρήση, αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση μετάφραση κ.λπ. του περιεχομένου χρήστη και οποιουδήποτε ονόματος ή ονόματος χρήστη παρέχεται σε σχέση με το εν λόγω περιεχόμενο, σε όλες τις μορφές media και όλα τα κανάλια που είναι ήδη γνωστά ή θα αναπτυχθούν στο μέλλον, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσής του.

Τι απαντά ο CEO της FaceApp

Σε δηλώσεις του CEO της FaceApp, Γιάροσλαβ Γκοντσάροφ στον Guardian, ανέφερε ότι μόνο η φωτογραφία που επιλέγει ο χρήστης στο τηλέφωνο του προς τροποποίηση αποστέλλεται στην εταιρεία και ότι η εφαρμογή δεν «κλέβει» όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο της συσκευής, όπως έγραψαν κάποιοι.

«Το FaceApp πραγματοποιεί ένα μεγάλο μέρος της επεξεργασίας στο cloud. Ανεβάζουμε μόνο τη φωτογραφία που έχει επιλέξει ο χρήστης για επεξεργασία. Δεν μεταβιβάζουμε ποτέ καμία άλλη εικόνα από το τηλέφωνο στο cloud. Ίσως αποθηκεύσουμε στο cloud μια φωτογραφία που έχει ανέβει. Οι κύριοι λόγοι για αυτό είναι η απόδοση και η επισκεψιμότητα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο χρήστης δεν θα ανεβάσει πολλές φορές την ίδια φωτογραφία για επεξεργασία. Οι περισσότερες εικόνες διαγράφονται από τους server μας μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή του upload»

Πηγή: alphanews.live

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τεχνολογία: Τέλος οι ήρωες με τις μάνικες; Στην Κίνα την πυρκαγιά τη σβήνει… ρομπό-σκύλος!

Τέλος οι ήρωες με τις μάνικες; Στην Κίνα την πυρκαγιά τη σβήνει… ρομπό-σκύλος!

Μοιάζουν με σκηνές από το μέλλον, όμως είναι ήδη πραγματικότητα στην Κίνα: νέα τετράποδα ρομπότ μπαίνουν σε επικίνδυνες αποστολές πυρόσβεσης και προκαλούν δέος. Δες τι μπορούν να κάνουν!

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Μήπως τελικά έχουμε ζήσει τις περισσότερες τεχνολογικές αλλαγές που έγιναν ποτέ στον κόσμο;

Μήπως τελικά έχουμε ζήσει τις περισσότερες τεχνολογικές αλλαγές που έγιναν ποτέ στον κόσμο;

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ισχύει

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Ήξερες πώς η Apple χαρτογραφεί στενά και πάρκα; Με σακίδια-κάμερες στην πλάτη!

Ήξερες πώς η Apple χαρτογραφεί στενά και πάρκα; Με σακίδια-κάμερες στην πλάτη!

Η Apple δεν βασίζεται μόνο σε αυτοκίνητα για τους χάρτες της. Χρησιμοποιεί ειδικά σακίδια με κάμερες υψηλής τεχνολογίας για να καταγράφει εικόνες από πεζόδρομους, πάρκα και κάθε γωνιά.

Τεχνολογία
VIRAL: Η Γη αποκτά το δικό της «μαύρο κουτί» – και καταγράφει κάθε μας βήμα προς την καταστροφή

Η Γη αποκτά το δικό της «μαύρο κουτί» – και καταγράφει κάθε μας βήμα προς την καταστροφή

Στην απομακρυσμένη Τασμανία, επιστήμονες και καλλιτέχνες κατασκευάζουν ένα αδιάβροχο, ανεξίτηλο και σχεδόν άφθαρτο «μαύρο κουτί», που θα καταγράφει την πορεία της ανθρωπότητας απέναντι στην κλιματική κρίση.

VIRAL
Τεχνολογία: Νέα έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης – Με δορυφόρους, drones και Τεχνητή Νοημοσύνη ο εντοπισμός αυθαιρέτων

Νέα έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης – Με δορυφόρους, drones και Τεχνητή Νοημοσύνη ο εντοπισμός αυθαιρέτων

Οριστικοποιείται η αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης. Στη θέση καθυστερημένων δράσεων, όπως τα ηλεκτρικά ταξί, έρχονται νέα έργα 500 εκατ. ευρώ

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Μικρότερη κι από έναν κόκκο άμμου – αυτή είναι η πιο μικροσκοπική κάμερα στον κόσμο!

Μικρότερη κι από έναν κόκκο άμμου – αυτή είναι η πιο μικροσκοπική κάμερα στον κόσμο!

Με μέγεθος μόλις 0,575 x 0,575 χιλιοστά, αυτή η κάμερα μπορεί να "ταξιδέψει" μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να καταγράψει εικόνες που σώζουν ζωές.

Τεχνολογία
Τεχνολογία: Φόρτισε το κινητό σου ενώ… τρως πατάτες – καις θερμίδες και παράγεις ρεύμα στα McDonald’s της Κίνας!

Φόρτισε το κινητό σου ενώ… τρως πατάτες – καις θερμίδες και παράγεις ρεύμα στα McDonald’s της Κίνας!

Σε ορισμένα McDonald’s στην Κίνα, μπορείς να κάθεσαι σε ποδήλατο-κάθισμα και να παράγεις ρεύμα όσο απολαμβάνεις το burger σου. Ναι, καις θερμίδες και φορτίζεις το κινητό ταυτόχρονα!

Τεχνολογία
Διεθνή: Ρομπότ στους δρόμους της Ταϊλάνδης «σκανάρει» πρόσωπα σε πραγματικό χρόνο – πρόοδος ή παρακολούθηση;

Ρομπότ στους δρόμους της Ταϊλάνδης «σκανάρει» πρόσωπα σε πραγματικό χρόνο – πρόοδος ή παρακολούθηση;

Η Ταϊλάνδη μόλις λάνσαρε το πρώτο της ρομπότ περιπολίας δρόμου με 360° όραση και αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο. Το ερώτημα που γεννιέται: ασφάλεια ή υπερβολική παρακολούθηση;

Διεθνή
Τεχνολογία: Το αεροπλάνο που έκανε τον γύρο του κόσμου… με ήλιο αντί για καύσιμα!

Το αεροπλάνο που έκανε τον γύρο του κόσμου… με ήλιο αντί για καύσιμα!

Χωρίς ούτε σταγόνα καυσίμου, ένα αεροπλάνο κατάφερε να πετάξει γύρω από τη Γη, αποδεικνύοντας πως το μέλλον της αεροπορίας μπορεί να είναι καθαρό, αθόρυβο και 100% ηλιακό.

Τεχνολογία