ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook – Instagram: Θα πληρώνουμε συνδρομή για την χρήση τους; Τι συνέβη

Η Meta Platforms εξετάζει σχέδιο για χρήση Facebook και Instagram έναντι συνδρομής!
Facebook – Instagram: Θα πληρώνουμε συνδρομή για την χρήση τους; Τι συνέβη

Την εφαρμογή ενός πλάνου χρήσης για τους χρήστες των εφαρμογών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να διερευνά η Meta Platforms.

Το πλάνο προβλέπει ότι με αντίτιμο έως και 14 δολάρια οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε εκδόσεις του Instagram ή του Facebook χωρίς διαφημίσεις ή θα συμφωνούν με εξατομικευμένες διαφημίσεις ώστε να χρησιμοποιούν δωρεάν εκδόσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Meta θα χρεώνει περίπου 10 ευρώ το μήνα, από desktop υπολογιστή, για έναν λογαριασμό Facebook ή Instagram και περίπου 6 ευρώ για κάθε επιπλέον συνδεδεμένο λογαριασμό.

Σε mobile συσκευές, η τιμή για κάθε μεμονωμένο λογαριασμό θα φτάνει περίπου τα 13 ευρώ, καθώς η Meta θα συνυπολογίζει και τις προμήθειες που χρεώνονται από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της WSJ.

Η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με πρόστιμο 390 εκατομμυρίων ευρώ από τον Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας, με την αρχή να ενημερώνει τον τεχνολογικό κολοσσό ότι δεν μπορεί να στείλει διαφημίσεις στους χρήστες με βάση τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα.

Με την παροχή επιλογής συνδρομής για ad-free χρήση των υπηρεσιών τους, το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούν να πείσουν τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές πως όποιος θέλει δωρεάν χρήση θα πρέπει να συναινεί στην παρακολούθηση της δραστηριότητας του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Meta, ούτε έστω κάποια διαρροή για το θέμα.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.