ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

NASA: Οι νέες πληροφορίες για την Έσχατη Θούλη (pics)

Τι καινούργιο «είδε» το New Horizons της NASA

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Νέες φωτογραφίες έστειλε στη Γη το σκάφος New Horizons της NASA, φωτογραφίες που παρέχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το ουράνιο σώμα.

Πιο συγκεκριμένα οι νέες φωτογραφίες δείχνουν πως το ουράνιο σώμα, που αρχικά είχε φανεί σαν να έχει σχήμα χιονάνθρωπου ή φιστικιού, είναι τελικά πλακουτσωτό και όχι σαν δύο ανισομεγέθεις σφαίρες.

Οι νέες φωτογραφίες όπως αναφέρθηκε τραβήχθηκαν σε απόσταση 8.000 χιλιομέτρων από την Έσχατη Θούλη (επισήμως γνωστή ως «2014 MU69»).

Ανακαλύφθηκε στις 26 Ιουνίου 2014 σε φωτογραφίες που λήφθηκαν από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ ως μέρος της έρευνας για αντικείμενα στη ζώνη του Κάιπερ για εξερευνηθούν από το New Horizons στην εκτεταμένη αποστολή του. Το παρατσούκλι του αναφέρεται στη Θούλη, ένα μυθολογικό μέρος πέρα από τον γνωστό κόσμο, και επιλέχθηκε σε δημόσιο διαγωνισμό το 2018. Το New Horizons πέρασε την 1η Ιανουαρίου 2019 κοντά από το 2014 MU69, το όποιο έγινε το πιο απομακρυσμένο σώμα του Ηλιακού Συστήματος το οποίο έχει επισκεφθεί διαστημοσυσκευή.

 

Exit mobile version