ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι “Κολοσσοί” της τεχνολογίας πλουτίζουν… χωρίς αντάλλαγμα

Η αλήθεια φθάνει γρήγορα στο φως. Η Google, το Facebook και άλλοι μας χρησιμοποιούν με τρόπους που ίσως δεν γνωρίζουμε. Αυτοί οι γίγαντες τεχνολογίας παρέχουν σίγουρα πολύτιμες υπηρεσίες για σύνδεση και συνεργασία, αλλά λόγω των πρόσφατων προβλημάτων ιδιωτικού απορρήτου της Google και του Facebook, αυστηρότερων κανονισμών και αυξημένης δυσπιστίας των εταιρειών της Silicon Valley, οι...

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η αλήθεια φθάνει γρήγορα στο φως. Η Google, το Facebook και άλλοι μας χρησιμοποιούν με τρόπους που ίσως δεν γνωρίζουμε.

Αυτοί οι γίγαντες τεχνολογίας παρέχουν σίγουρα πολύτιμες υπηρεσίες για σύνδεση και συνεργασία, αλλά λόγω των πρόσφατων προβλημάτων ιδιωτικού απορρήτου της Google και του Facebook, αυστηρότερων κανονισμών και αυξημένης δυσπιστίας των εταιρειών της Silicon Valley, οι καταναλωτές αρχίζουν να καταλαβαίνουν την πραγματική τιμή του “ελεύθερου”.

Νωρίτερα φέτος, το Facebook μπήκε σε ένα μαζικό σκάνδαλο συγκομιδής δεδομένων. Η εταιρεία παρείχε στην πολιτική συμβουλευτική εταιρεία Cambridge Analytica πρόσβαση σε εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook κάτω από ψευδείς προθέσεις. Το φαινόμενο αυτό έπληξε το Facebook σκληρά, και πολλοί χρήστες αρχίζουν να επανεξετάζουν τη σχέση τους με την πλατφόρμα συνολικά.

Εδώ είναι τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να είστε αυτός που κερδίζει από τα δεδομένα σας:

Exit mobile version