ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τέλος εποχής για το Twitter – Το νέο σήμα είναι ένα Χ

Ο κύβος ερρίφθη! Το X είναι και επίσημα το νέο λογότυπο του Twitter!
Τέλος εποχής για το Twitter – Το νέο σήμα είναι ένα Χ

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το μπλε πτηνό δεν ήταν απλά το λογότυπο του Twitter αλλά, το σήμα κατατεθέν του. Όλα τα… ωραία όμως, έχουν ένα τέλος.

Ο Έλον Μασκ συνεχίζει τις σαρωτικές αλλαγές στην πλατφόρμα, μερικούς μήνες μετά την επίσημη εξαγορά της. Αυτή τη φορά η αλλαγή αφορά στο δημοφιλές πουλί, το οποίο αντικαταστάθηκε από ένα Χ.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι θέλει να αλλάξει το λογότυπο του Twitter, γράφοντας στο λογαριασμό του: «Σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα του Twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ένα προσωρινό λογότυπο θα τεθεί σε λειτουργία την ίδια ημέρα και δημοσίευσε μια εικόνα ενός Χ  που τρεμοπαίζει στο Twitter. Αργότερα σε μια ηχητική συνομιλία στο Twitter Spaces, απάντησε θετικά, όταν ρωτήθηκε αν το λογότυπο του Twitter θα αλλάξει, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό».

Η CEO της εταιρείας, Linda Yaccarino έγραψε στην πλατφόρμα ότι το rebrand ήταν μια συναρπαστική νέα ευκαιρία. «Το Twitter έκανε τεράστια εντύπωση και άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούμε», είπε. «Τώρα, το “Χ” θα προχωρήσει περισσότερο».

Να σημειωθεί πως το γράμμα Χ υπάρχει σχεδόν σε ό,τι έχει αγγίξει ο Μασκ τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες. Μεταξύ άλλων το X.com ήταν η αρχική ονομασία του Paypal, βρίσκεται στο όνομα της εταιρείας SpaceX, είναι στο όνομα του SUV της Tesla, αποτελεί μέρος της ονομασίας X.Ai ενώ παλιότερα ο Μασκ είχε δηλώσει θέλει να μετατρέψει το Twitter σε «X, την εφαρμογή για τα πάντα». Πλέον τα σχετικά σχέδια βρίσκονται σε ισχύ, ενεργοποιώντας το domain x.com το οποίο είχε αγοράσει από το Paypal το 2017.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.