ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Twitter: Ο Έλον Μασκ υπερασπίστηκε το tweet που έκανε για τον Σόρος

Δείτε όσα είπε ο Mr. Twitter, έπειτα από το post που έκανε για τον Τζορτζ Σόρος
Twitter: Ο Έλον Μασκ υπερασπίστηκε το tweet που έκανε για τον Σόρος

Twitter: Ο Έλον Μασκ υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι θα «λέει ό,τι θέλει» ακόμα κι αν χάσει χρήματα.

Ο δισεκατομμυριούχος απάντησε στις κατηγορίες για αντισημιτισμό, ύστερα από το tweet του με το μήνυμα «ο  Τζορτζ Σόρος μισεί την ανθρωπότητα» που επικρίθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Αρκετοί υποστήριξαν ότι αφορούσε τις θεωρίες που ακολουθούν τον Εβραίο, όμως, ο Μασκ είπε στο CNBC ότι δεν είχε αντισημιτική απόχρωση.

Επίσης στη συνέντευξη επέκρινε την ανταγωνίστρια στο επίπεδο της τεχνολογίας OpenAI.

Η Soros Fund Management μείωσε τις μετοχές που κατείχε στην εταιρεία Tesla του Μασκ τον Μάιο.

Όμως, ο ιδρυτής της εταιρείας, δηλαδή ο Τζορτζ Σόρος, αποτελεί τακτικό στόχο θεωριών συνωμοσίας από δεξιές προσωπικότητες στις ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αναδημοσίευσε μια ανάρτηση που έκανε ο διευθυντής ψηφιακής διπλωματίας της χώρας Ντέιβιντ Σαράνγκα.

Σε αυτή ο Σαράνγκα μοιράζεται τα στοιχεία του Twitter που δείχνουν ότι περισσότερα από 27.000 tweets περιείχαν τη φράση «οι Εβραίοι» έπειτα από το post του Μασκ.

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, πρώην βουλευτής των Εργατικών kai υπουργός Εξωτερικών υπό τον Γκόρντον Μπράουν, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Μασκ «εντελώς αηδιαστικές» και υπογράμμισε ότι πρέπει να τις ανακαλέσει.

Πάντως αυτό δεν ήταν το μοναδικό μέρος της συνέντευξης που προκάλεσε έντονη κριτική.

Ο Μασκ κλήθηκε να σχολιάσει με ένα tweet, στο οποίο ρωτούσε εάν το mass shooting αποτελεί μέρος μιας «πολύ κακής psy-op».

Το “psy-op” ή «ψυχολογική επιχείρηση» είναι ένας στρατιωτικός όρος για ενέργειες που χρησιμοποιούνται με σκοπό να στοχεύσουν και να επηρεάσουν συμπεριφορές.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Mr. Twitter

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.