Ισπανία: Χαμός στις πλαζ της Βαρκελώνης παρά τις απαγορεύσεις (vid)

Βαρκελώνη: Οι πλαζ είδαν από την Τετάρτη, τους περιπατητές να επιστρέφουν σε αυτές, χάρη σε μια νέα ελαφρά χαλάρωση των μέτρων περιορισμού στην πόλη που επλήγη σοβαρά από την επιδημία. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας ξανάνοιξε επίσης πάρκα όπως το διάσημο Πάρκο Γκουέλ που σχεδίασε ο Καταλανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί και το οποίο είναι...
Ισπανία: Χαμός στις πλαζ της Βαρκελώνης παρά τις απαγορεύσεις (vid)

Βαρκελώνη: Οι πλαζ είδαν από την Τετάρτη, τους περιπατητές να επιστρέφουν σε αυτές, χάρη σε μια νέα ελαφρά χαλάρωση των μέτρων περιορισμού στην πόλη που επλήγη σοβαρά από την επιδημία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας ξανάνοιξε επίσης πάρκα όπως το διάσημο Πάρκο Γκουέλ που σχεδίασε ο Καταλανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί και το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες.

Όπως και η πρωτεύουσα Μαδρίτη, η Βαρκελώνη δεν έχει λάβει ακόμη άδεια από την κυβέρνηση για να περάσει στην πρώτη φάση άρσης των μέτρων περιορισμού που ξεκίνησε στις 11 Μαΐου και που είναι πραγματικότητα για το 70% των Ισπανών.

Όμως, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού έχει επιβραδυνθεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα, ο Δήμος της πόλης έδωσε λίγη παραπάνω ελευθερία στους κατοίκους της πόλης, επιτρέποντάς τους από χθες να ξαναπάνε στις πλαζ και στα πάρκα για περπάτημα.

Από τις 8 Μαΐου, οι πλαζ ήταν ανοικτές μόνο από τις 6 έως τις 10 το πρωί για ατομική αθλητική άσκηση (κολύμβηση, κωπηλασία, τζόκινγκ…).

Στο εξής, θα είναι ανοικτές επίσης από τις 06:00 έως τις 20:00 για τους περιπατητές. Όσο για τα πάρκα, θα είναι ανοικτά από τις 10:00 έως τις 21:00 για περπάτημα ή άθληση.

Όμως «το κολύμπι για ψυχαγωγία, η ηλιοθεραπεία στην παραλία ή η ομαδική άθληση απαγορεύονται», υπενθύμισε η τοπική αστυνομία στο Twitter, καθώς η πλήρης επαναλειτουργία των πλαζ στη χώρα προβλέπεται κατά την τελευταία φάση της άρσης των μέτρων περιορισμού.

Ένα σχετικό μήνυμα μεταδιδόταν κάθε τόσο από μεγάφωνα που είχαν εγκατασταθεί στις παραλίες, αλλά αγνοήθηκε προφανώς από πολλούς πολίτες, με ζευγάρια να κάνουν ηλιοθεραπεία ξαπλωμένα στην παραλία ή πίνοντας έναν καφέ πάνω στην άμμο, όπως διαπίστωσε σήμερα το πρωί το Γαλλικό Πρακτορείο. Κάποιοι αστυνομικοί που περιπολούσαν εκεί δεν επενέβησαν ωστόσο.

«Είναι δυο μήνες τώρα που δεν μπόρεσα να δω τη θάλασσα και πρότεινα σε μια συνάδελφο να έρθουμε εδώ κάποια στιγμή να δούμε τη θάλασσα πριν πάμε στη δουλειά (…) Μας έλειψε πολύ ο ήχος των κυμάτων, λίγο περπάτημα στην πλαζ», εξήγησε η Ελένα Πράδες, μια 43χρονη ψυχολόγος, που κάθεται στην άμμο φορώντας μάσκα, όπως και η συνάδελφός της.

Η Ισπανία είναι μια από τις πλέον πληγείσες χώρες στον κόσμο από την πανδημία με σχεδόν 28.000 θανάτους. Η πολύ προσεκτική κατά φάσεις διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
VIRAL: Μια από τις τελευταίες φωτογραφίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα – Αγνώριστος!

Μια από τις τελευταίες φωτογραφίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα – Αγνώριστος!

Μια σπάνια και συγκινητική φωτογραφία φέρνει στο φως τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα σε μια από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις

VIRAL
Ποδόσφαιρο: Τραβάει τα λουριά ο Μεντιλίμπαρ

Τραβάει τα λουριά ο Μεντιλίμπαρ

Θέλει να έχει άπαντες σε εγρήγορση εν όψει των τελευταίων ματς του Ολυμπιακού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Το κατάλαβαν οι παίκτες

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Ο Κάρι γύρισε στο παλιό του σχολείο. Αυτό που έκανε μόλις είδε τον επιστάτη, συγκίνησε τους πάντες.

Ο Κάρι γύρισε στο παλιό του σχολείο. Αυτό που έκανε μόλις είδε τον επιστάτη, συγκίνησε τους πάντες.

Με μια απλή μπλούζα και μόνος του, ο Στεφ Κάρι μπήκε στο γυμναστήριο του παλιού του σχολείου. Ήθελε απλώς να θυμηθεί τα παλιά. Δεν ήξερε ότι θα φύγει έχοντας αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Μπάσκετ
ExtraTime: Οι εθνικοί ήρωες που πρώτα κατηγορήθηκαν για προδοσία της πατρίδας

Οι εθνικοί ήρωες που πρώτα κατηγορήθηκαν για προδοσία της πατρίδας

Είναι εθνικοί ήρωες αλλά πρώτα είχαν κατηγορηθεί για προδοσία

ExtraTime
Specials: Αποκλείεται να θυμάσαι ότι αυτός ο παίκτης ξεκίνησε από τον Πανιώνιο…

Αποκλείεται να θυμάσαι ότι αυτός ο παίκτης ξεκίνησε από τον Πανιώνιο…

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ξεκινώντας από τον Πανιώνιο έφτασε να παίξει σε Μουντιάλ, να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής 75 φορές, να κάνει καριέρα στο εξωτερικό και να σταθεί με αξιοπρέπεια στα μεγαλύτερα ελληνικά clubs.

Specials
Must Read: Ελβετικό φράγκο: Ομαδική αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου από δανειολήπτες – Ζητούν αποζημίωση 100.000 ευρώ έκαστος

Ελβετικό φράγκο: Ομαδική αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου από δανειολήπτες – Ζητούν αποζημίωση 100.000 ευρώ έκαστος

Η αγωγή αυτή αποτελεί μόνο την αρχή.

Must Read
VIRAL: Δέδες: Ποια η ιστορία του επιθέτου

Δέδες: Ποια η ιστορία του επιθέτου

Πώς μπορεί να συνδέεται ιστορικά με κάποιο πρόσωπο που είχε σχέση με θρησκευτική ή μοναστική ζωή.

VIRAL
ΠΑΟΚ: Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου

Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου

Νέα μηνύματα από τη Ρουμανία φέρνουν ενδιαφερόμενες ομάδες για τον Λουτσέσκου αλλά το θέμα είναι τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ
Ελληνοτουρκικά: Δανία καινούριες φρεγάτες – Ελλάδα ευκαιρία για μεταχειρισμένες: Ο νέος στόλος που μπορεί να ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό

Δανία καινούριες φρεγάτες – Ελλάδα ευκαιρία για μεταχειρισμένες: Ο νέος στόλος που μπορεί να ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό

Οι δανικές φρεγάτες κλάσης Iver Huitfeldt διαθέτουν 32 κελιά Mk 41 Vertical Launch System (VLS).

Ελληνοτουρκικά