FEATURED

Giannakis Academy: Οι προπονητές της Team USA U19 στο καμπ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε εχθές τα παιδιά που συμμετέχουν στο Giannakis Academy, το summer camp του Παναγιώτη Γιαννάκη , στο Ηράκλειο της Κρήτης

Giannakis Academy
Giannakis Academy
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε εχθές τα παιδιά που συμμετέχουν στο Giannakis Academy, το summer camp του Παναγιώτη Γιαννάκη , στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο πρώτος προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ , στην κατηγορία κάτω των 19, Bruce Brett Weber , αλλά και ο πρώτος βοηθός του , Michael Griffith Hopkins, επισκέφθηκαν το κλειστό του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Ηρακλείου), όπου συζήτησαν με τον κόουτς Γιαννάκη και τους συνεργάτες του , μίλησαν στα παιδιά της ακαδημίας και δίδαξαν μερικά από τα βασικά του μπάσκετ.

«Ηταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Συναντήθηκα με έναν θρύλο του ελληνικού μπάσκετ , τον κόουτς Παναγιώτη Γιαννάκη , μιλήσαμε για την εξέλιξη του αθλήματος και είχα την ευκαιρία να δείξω κάποια πράγματα στα νέα παιδιά , όπως η τεχνική του σουτ , για παράδειγμα. Πάντα μου αρέσει να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάνε το μπάσκετ. Η προσπάθεια του κόουτς Γιαννάκη αξίζει πολλά εύσημα» είπε ο κ. Weber, και πρόσθεσε: «Τα παιδιά με ρώτησαν πόσο μακριά μπορεί να πάει η εθνική των ΗΠΑ στο παγκόσμιο κάτω των 19 και απάντησα ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό , σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά, για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Κρήτη. Η φιλοξενία είναι υπέροχη και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για ό,τι έχουν κάνει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κόουτς , Michael Hopkins, που τόνισε ότι «όλοι έχουμε εντυπωσιαστεί από την αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ και από τον ενθουσιασμό των νέων παιδιών. Με πολλή χαρά και γω και ο κόουτς Weber ήρθαμε σήμερα στο καμπ του κόουτς Γιαννάκη και είδαμε πόσο αφοσιωμένοι είναι ο ίδιος και οι συνεργάτες του στη διάδοση του αθλήματος. Συζητήσαμε πολλά πράγματα με τα παιδιά , που έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και θέληση για μάθηση. Γενικά , λατρεύουμε την ελληνική φιλοξενία και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή εδώ στην Κρήτη. Από τη ζεστασιά των ανθρώπων μέχρι τα απολαυστικά φαγητά».

«Είναι μεγάλη τιμή -για όλους μας- η παρουσία δυο τόσο σπουδαίων προπονητών στο καμπ. Είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά και ευχαριστώ προσωπικά τον κόουτς weber , αλλά και τον κόουτς Hopkins, για τη σημερινή παρουσία τους εδώ» δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Στα παιδιά της ακαδημίας μίλησε και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ , Βαγγέλης Ιωάννου , που περιγράφει τους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου κάτω των 19, και όλοι μαζί -στο τέλος του πρωινού προγράμματος , έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Εκτός από την ελληνική σημαία , τα παιδιά κράτησαν και την αμερικανική , προς τιμήν των δυο υψηλών προσκεκλημένων , καθώς η επίσκεψή τους στο καμπ του Παναγιώτη Γιαννάκη , έγινε ανήμερα της 4ης Ιουλίου , της ημέρας ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα του Giannakis Academy για το 2019 προβλέπεται να ολοκληρωθεί στην Κρήτη στις 6 Ιουλίου, για να συνεχίσει στην Αθήνα από 8-13 Ιουλίου και στη Χαλκιδική από 4 έως 10 Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. 

Exit mobile version