Η Ολλανδέζα Ελεν Μάρτιν Χογκ αποτελεί την τρανή απόδειξη ότι το χόκεϊ επί χόρτου έχει την χάρη του και είναι ένα σπορ που οφείλει να το τιμάει το ανδρικό κοινό

Αν γινόταν ένα γκάλοπ στην Ελλάδα ανάμεσα στους άνδρες με το ερώτημα: «Γνωρίζετε τι είναι το χόκεϊ επί χόρτου», οι απαντήσεις θα ξεκινούσαν από: «Τι είναι ετούτο που ρωτάς ρε ζαγάρι, που θα αρπάξω την γκλίτσα και θα σε κάνω από τα ξύλο πιο κόκκινο κι από τα οπίσθια της μαϊμούς ή σαν τα παντζάρια Βελβεντού Κοζάνης» και θα κατέληγαν στο: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Από χόρτα ξέρω μόνο τα βρουβοβλάσταρα, τους αγριοζοχούς, τους ασφόδελους και την αγριοκαρδαμούδα». 

Αν όμως, η εταιρεία δημοσκοπήσεων που έκανε το γκάλοπ έστελνε μαζί με το ερωτηματολόγιο και μερικές φωτογραφίες της Έλεν Μάρτιν Χογκ, τότε είναι βέβαιο ότι το 99,9% των Ελλήνων ανδρών θα έμενε με ανοιχτό το στόμα αρχικά και στη συνέχεια θα έψαχνε τους κανονισμούς, θα μάθαινε πως λένε το μπαστούνι και το μπαλάκι και θα έλεγχε αν το συνδρομητικό κανάλι που πληρώνει, δείχνει γυναικείους αγώνες του αθλήματος.

Κι αν το κανάλι δεν κάλυπτε το άθλημα θα έκαιγε σε ένδειξη διαμαρτυρίας τους αποκωδικοποιητές του και θα έβλεπε πλέον μόνο ΣΚΑΪ μπας και πετύχει πουθενά τα highlights από την συμμετοχή του Πάτρικ Ογκουνσότο στο Survivor.

Ο τσαχπινογαργαλιάρης Ντάισελμπλουμ

Η Ολλανδέζα παλαίμαχη πλέον παίκτρια του χόκεϊ επί χόρτου και άλλοτε μεγάλη σταρ του αθλήματος έχει όλο το πακέτο για σε κάνει οπαδό του αθλήματος. Κατ’ αρχάς είναι φωτιά και λαύρα φορώντας την καυτή στολή του αθλήματος με την κοντή φούστα θα έκανε ακόμα και μπαρμπούνι να μείνει μαγεμένο από το άθλημα με το μπαστούνι.

Η Ελεν Μάρτιν Χογκ γεννήθηκε το εθνοσωτήριο έτος 1986 στην Ολλανδία. Ναι την χώρα που οι γυναίκες είχαν κάποτε κάτι κοτσίδες σαν της θείας μας της Μαριγώς και φορούσαν κάτι ξυλοπάπουτσα σαν μαούνες. Που φημίζεται για τα λουλούδια της και τις αγελάδες της. Και είχε ως κορυφαίο εκπρόσωπο στο Eurogroup εκείνον τον φισφιρή, κακιασμένο τσαχπινογαργαλιάρη τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, που είχε κάνει την ζωή δύσκολη στην χώρα μας και δεν μας έδινε τις δόσεις από τα δάνεια.

Η γκλίτσα του Γιάννη Βόγλη στο: «Κορίτσια στον ήλιο»

Δεν ξέρουμε πως η Χογκ αποφάσισε να ασχοληθεί με το άθλημα. Ίσως να είχε δει την ταινία: «Κορίτσια στον Ήλιο», να την γοήτευσε η γκλίτσα του Γιάννη Βόγλη (ειδικά εκεί που κυνηγούσε την Αν Λόμπεργκ να τις δώσει μύγδαλα κι εκείνη η ζαβή νόμιζε ότι της έλεγε: «Στάσου τσαπέλες» κι έτρεχε πανικόβλητη) και αποφάσισε να μυηθεί στα μυστικά όχι της γκλίτσας και των τσαπέλων,  αλλά του μπαστουνιού του αθλήματος.

Η φούστα και η λίμπιντο που κοχλάζει

Όπως κι έγινε όμως η μικρή Ολλανδέζα μπολιάστηκε με το μικρόβιο του μπαστουνιού και έγινε σιγά σιγά σύμβολο του αθλήματος. Ηταν σπουδαίο ταλέντο, αλλά από την άλλη ήταν και τόσο εντυπωσιακή που το ανδρικό φίλαθλο κοινό έβλεπε την λίμπιντό του να κοχλάζει κάθε φορά που έσκυβε (για να πιάσει το μπαλάκι, ντε).

Πρέσβειρα της UNESCO

Ο Χογκ τα σήκωσε όλα (όχι την φούστα της, βρε κολασμένοι, αλλά τα τρόπαια) στο άθλημα. Έγινε χρυσή Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης με την ομάδα της Ολλανδίας. Κάπου εκεί όμως, την ανακάλυψαν και τα περιοδικά και έκανε την μια φωτογράφιση μετά την άλλη. Και πρέσβειρα της UNESCO μπορεί να μην έγινε, αλλά έγινε πρέσβειρα του αθλήματος δείχνοντας ότι το χόκεϊ επί χόρτου μπορεί να είναι άγνωστο, αλλά έχει άλλη χάρη και αξίζει της προσοχής του κοινού.