×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μηταράκης: Τι λέει για τις «υποτιθέμενες» επαναπροωθήσεις μεταναστών


Λευτέρης Παυλίδης

Μηταράκης: Τι λέει για τις «υποτιθέμενες» επαναπροωθήσεις μεταναστών


Η Αθήνα καλωσορίζει την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να ξεκαθαριστεί η φημολογούμενη επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων από τη χώρα μας στην Τουρκία.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή την πρόθεση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., κ. Ylva Johansson να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Frontex και κεντρικό θέμα συζήτησης τις φημολογούμενες επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έκανε το ακόλουθο tweet.

«Ήμασταν και είμαστε ξεκάθαροι πως η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε υποτιθέμενες επαναπροωθήσεις. Φυλάσσουμε τα σύνορα μας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Και συνεχίζουμε να διασώζουμε εκατοντάδες μετανάστες κάθε μήνα στα νερά της Μεσογείου. Μετανάστες που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αδίστακτους λαθροδιακινητές.

Καλωσορίζουμε την απόφαση της Ylva Johansson να συγκαλέσει σύσκεψη με την Frontex, για να εξετάσει τους ισχυρισμούς για υποτιθέμενες επαναπροωθήσεις, έτσι ώστε να λάμψει η αλήθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα αποτελούν πρόσφατα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, τα οποία εμπλέκουν κοινοτικά μέσα σε επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία. Πρόκειται για πρακτική που αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

UEFA Ranking: Βαθμολογία ανά χώρα – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από τα ξημερώματα – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία (vid)

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras