ΝΑΓΚΟΡΝΟ - ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Nαγκόρνο Καραμπάχ: Ξεκίνησε να χιονίζει – Έρχεται ο βαρύς χειμώνας

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο βαρύς χειμώνας της περιοχής άρχισε να δείχνει τα… δόντια τους. Ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στο ορεινό Ναγκόρνο Καραμπάχ ή αλλιώς Αρτσάχ όπως το λένε οι Αρμένιοι. Οι Αζέροι υπολόγιζαν να ολοκληρώσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις πριν πέσουν τα πρώτα χιόνια, αφού τότε η περιοχή γίνεται σχεδόν αδύνατο να «πατηθεί» από το πεζικό και...

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο βαρύς χειμώνας της περιοχής άρχισε να δείχνει τα… δόντια τους.

Ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στο ορεινό Ναγκόρνο Καραμπάχ ή αλλιώς Αρτσάχ όπως το λένε οι Αρμένιοι.

Οι Αζέροι υπολόγιζαν να ολοκληρώσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις πριν πέσουν τα πρώτα χιόνια, αφού τότε η περιοχή γίνεται σχεδόν αδύνατο να «πατηθεί» από το πεζικό και τα μηχανοκίνητα οχήματα του στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

Πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως παρά την όποια ρητορική που χρησιμοποίησαν και οι δύο πλευρές, τόσο οι Αρμένιοι όσο και οι Αζέροι, κατά τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τα όπλα πρώτης γραμμής που ενεργοποίησαν έδειξαν πως Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία δεν επεδίωξαν ευρείας κλίμακας πολεμική σύρραξη των δυο χωρών.

Με την έλευση του χειμώνα οι όποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις θα σταματήσουν, ενώ δεν αργεί η στιγμή που η Ρωσία θα επέμβει και θα λύσει την διένεξη.

Τούρκοι αναλυτές υποστηρίζουν πως στην πραγματικότητα ο μόνος που μπορεί να επιβάλει την ειρήνη στο Nαγκόρνο Καραμπάχ είναι η Ρωσία.

Exit mobile version