Σπουδαία οικονομική ενίσχυση στην παγκόσμια μάχη κατά του καρκίνου προσέφερε η Ελένη Μπούση.

Η μητέρα του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση είχε ακόμα μία διάκριση στο διαρκές φιλανθρωπικό της έργο στο ετήσιο γκαλά στις 10 Νοεμβρίου στο Σικάγο.

Περισσότερα από 3.000.000 δολάρια, συγκέντρωσε το «Ιπποκράτειο Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου» (Hippocratic Cancer Research Foundation), του οποίου πρόεδρος είναι η Ελένη Μπούση.

Στο ετήσιο γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου στο Aon Grand Ballroom, στο Navy Pier του Σικάγο, παραβρέθηκε η «αφρόκρεμα» της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον κορυφαίο ογκολόγο Λεωνίδα Πλατανιά και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Nprthwestern Memorial, για τη μάχη κατά του καρκίνου.

Οικοδεσπότες της λαμπρής βραδιάς, εκτός από την Ελένη Μπούση και το σύζυγό της Δημήτρη, τον Μιχάλη Μπούση και την οικογένειά του, ήταν ο αδερφός της, νομικός Πέτρος Παλυβός (πατέρας του Γ’ Αντιπροέδρου του ΟΦΗ, Βαγγέλη και του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ, Γρηγόρη), που θα ηγείται όλων των φιλανθρωπικών ενεργειών του ΟΦΗ.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν μία υπογεγραμένη φανέλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μπακς, όπως και τέσσερα courtside εισιτήρια για αγώνα της ομάδας του Μιλγουόκι, όλα προσφορά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση.

Το Hippocratic Cancer Research Foundation, ξεκίνησε τη δράση του, το 2015 και χρηματοδοτεί Ινστιτούτο Ερευνών για τον καρκινο, με έδρα το πανεπιστημιακό νοσκομείο Northwestern Memorial.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει σπουδαίο ερευνητικό έργο, χάρη στη συνεχή του οικονομική στήριξη από τις οικογένειες Μπούση-Παλυβού, τους οικείους της και ολόκληρη την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.