ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός- Φενέρμπαχτσε 82-68: Εκτελεστής Νέντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός είχε εκτελεστή Νέντοβιτς στη μηχανή του και ο Σέρβος με 28 πόντους και 7/12 τρίποντα τον οδήγησε στη νίκη επί της Φενέρ
Παναθηναϊκός- Φενέρμπαχτσε 82-68: Εκτελεστής Νέντοβιτς

Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να εκτελεί την Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός επικράτησε 82-68 και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη… Τη δεύτερη στη φετινή Euroleague και την πρώτη στο (άδειο) ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Νέντοβιτς να πετυχαίνει τους 13 από τους 28 πόντους του στην τελευταία περίοδο και να τον οδηγεί στη νίκη. Ο Σέρβος είχε και 7/12 τρίποντα. Τρομερή δουλειά από το δίδυμο Σάικς- Μποχωρίδη. Ο Σαντ Ρος απέδωσε όπως έπρεπε δίπλα σε δύο γκαρντ, ως φόργουορντ. Ο Γουάιτ έδωσε σημεία ζωής… Ο Όγκαστ ήταν μαχητικός… Και παρά την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου η ελληνική ομάδα τα κατάφερε.

Ο Παναθηναϊκός πόνταρε στη σκληρή του άμυνα, με τον Σαντ Ρος (που άρχισε σαν «άσος») και τον Κασελάκη να κάνουν πολύ καλή δουλειά. Με το δίδυμο Σάικς- Νέντοβιτς, πάντως, οι «πράσινοι» απέκτησαν ρυθμό και στην επίθεση. Με 4/7 τρίποντα (και 2/2 ο Νέντοβιτς που είχε 8 πόντους σε 6 λεπτά) ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 22-13. Είχε κρατήσει τον Ντε Κολό στο μηδέν (0/3 σουτ και 1 λάθος) και δούλευε πολύ καλά στην άμυνα, ενώ είχε βρει καλό ρυθμό στην επίθεση.

Τα σχήματα του Βόβορα και τα νεύρα του Κοκόσκοφ

Με δεδομένη την έλλειψη του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Βόβορας έπρεπε να προετοιμάσει την ομάδα του με διαφορετικό τρόπο. Δίπλα σε Σάικς και Νέντοβιτς, μετά τον Κασελάκη, είδαμε σχήμα με τον Γουάιτ στη θέση «3» (και στην frontline τους Μπεντίλ- Όγκαστ). Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε διψήφια διαφορά στις αρχές της δεύτερης περιόδου (26-15).

Με δύο τρίποντα από Ντε Κολό και Έντι, οι Τούρκοι μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά σε 27-23. Ο Βόβορας συνέχισε τις αλχημείες και με κοντό σχήμα πλέον (Μποχωρίδης- Νέντοβιτς- Φόστερ και τον Σαντ Ρος στο «4») επεδίωξε να πάρει περισσότερη ενέργεια. Και κινητικότητα φυσικά.

Την ίδια στιγμή ο κόουτς της Φενέρ Ιγκόρ Κοκόσκοφ, έβγαζε πολλά νεύρα, από την αρχή του αγώνα κιόλας. Και στα μέσα της δεύτερης περιόδου πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια με δεύτερη τεχνική ποινή.

 

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε επιμέρους σκορ 10-2 και βρέθηκε στο 37-25 στο 18’. Το σχήμα με τους τρεις γκαρντ είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα παραγωγικό. Ο Μποχωρίδης στο «1» συμμάζεψε πολύ το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κι έδωσε σιγουριά.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό στο 37-30. Η άμυνά του έκανε όλη τη δουλειά ενώ αν δεν είχε 0/7 τρίποντα στην δεύτερη περίοδο το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Η υπεροχή στα ριμπάουντ (21-14) κάλυψαν ακόμα και την περιορισμένη παραγωγή (μόλις 5 ασίστ για 6 λάθη). Ο Ντε Κολό είχε μείνει στους 2 πόντους με 2/6 σουτ και ο Βέσελι στους 2 με 1/3 σουτ.

Παναθηναϊκός: Οι τρεις γκαρντ έκαναν δουλίτσα…

Στο 24’ η Φενέρ είχε ήδη ισοφαρίσει σε 23-23 με τον Αχμέτ Ντουβερίογλου να αποδεικνύεται μεγάλο πρόβλημα για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Η δυσλειτουργία στην επίθεση (όπως συμβαίνει με τον Σαντ Ρος στον «άσο») και η στόχευση της Φενέρ στην άμυνα του Παναθηναίκού στον Παπαγιάννη έφεραν το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Βόβορας απάντησε με τρεις γκαρντ (Σάικς- Νέντοβιτς- Φόστερ ή Μποχωρίδη). Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Κίφερ Σάικς (ήταν εξαιρετικός) έφεραν τον Παναθηναϊκό στο 54-45.

Το τέλος της 3ης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό στο 62-56. Ο Σάικς και ο Μποχωρίδης βελτίωσαν πολύ στην επίθεση τόσο δημιουργικά (7 ασίστ και οι δύο) όσο κι εκτελεστικά. Και ο Παναθηναϊκός είχε βρει ένα ορθόδοξο σχήμα στην επίθεση, έστω κι αν αμυντικά «έχανε» κάποια πράγματα.

Και στο τέλος ο Νέντοβιτς

Όταν η Φενέρμπαχτσε απείλησε μείωνοντας σε 67-62, ο Νέντοβιτς ήταν πάλι παρών με τρίποντο να ξαναστείλει τον Παναθηναϊκό στο +8 (σκορ 70-62). Και μετά ένα ακόμα (2’33’’ για το τέλος) που ήταν το 6ο του στον αγώνα.

Ο Σέρβος είχε πάρει φωτιά… Η άμυνα του Παναθηναϊκού (παθητικό μόλις 12 πόντοι στην τελευταία περίοδο) έκανε δουλειά. Και κάπως έτσι ήρθε μια πολύ μεγάλη νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Βόβορας): Παπαγιάννης 8 (7 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Μποχωρίδης 5 (3 ασίστ), Όγκαστ 9 (4/4 διποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Κασελάκης, Φόστερ 6 (1/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή), Νέντοβιτς 28 (2/5 δίποντα, 7/12 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σάικς 11 (3/5 τρίποντα, 5 ασίστ), Γουάιτ 7 (1/5 τρίποντα), Μήτογλου (0/3 σουτ), Μπεντίλ 2 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ), Σαντ Ρος 6 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Κοκόσκοβ): Μπράουν 17 (4/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μαχμούτογλου 6 (2), Ντε Κολό 5 (1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα), Πιερ 5 (1), Μπαρτέλ 2, Βέελι 6, Έντι 6 (2/8 τρίποντα), Ντίξον, Ντουβερίογλου 15 (6/7 δίποντα, 3/4 βολές), Ουλανόβας 6.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Φενέρμπαχτσε 82-68: Εκτελεστής Νέντοβιτς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College