ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η τροποποίηση του Καταστατικού που «φωτογραφίζει» Παϊρόζ! (pic)

Η πιο ισχυρή ένδειξη ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, το «τριφύλλι» θα περάσει στα χέρια ξένου ιδιοκτήτη είναι η δημοσιοποίηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο του δεύτερου θέματος στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης ΓΣ αναφορικά με την τροποποίηση του άρθρου 10 του Καταστατικού της Εταιρείας. Με την εναρμόνιση σ’ ό,τι ισχύει από το 2012...
Η τροποποίηση του Καταστατικού που «φωτογραφίζει» Παϊρόζ! (pic)

Η πιο ισχυρή ένδειξη ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, το «τριφύλλι» θα περάσει στα χέρια ξένου ιδιοκτήτη είναι η δημοσιοποίηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο του δεύτερου θέματος στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης ΓΣ αναφορικά με την τροποποίηση του άρθρου 10 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Με την εναρμόνιση σ’ ό,τι ισχύει από το 2012 δίνεται το δικαίωμα σε πρόσωπο με ιθαγένεια τρίτης χώρας, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατέχει ποσοστό ανώτερο τού 25% όπως αποκάλυψε στο φύλλο της Πέμπτης (2/8) η εφημερίδα Sportime.

Θα ψηφιστεί, λοιπόν, η εναρμόνιση με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις περί περιορισμών στην απόκτηση μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας. Το άρθρο 10 του Καταστατικού της ΠΑΕ αναφέρει ότι «μέτοχοι της εταιρείας μπορούν να είναι μόνο φυσικά πρόσωπα ελληνικής ιθαγένειας ή ομογενείς». Απαγορεύει, δηλαδή, την κατοχή του 25% κι επάνω σε οποιαδήποτε ξένη συμμετοχή.

Στο έγγραφο που αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ αναφέρεται πως η εναρμόνιση θα γίνει συμφώνως με την τροποποίηση άρθρων των νόμων 3057/2002 και 4049/2012, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Φυσικά πρόσωπα με ιθαγένεια τρίτης χώρας (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) μπορούν ν’ αποκτήσουν μετοχές ΑΑΕ μετά από έλεγχο και άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού». Εφόσον, φυσικά, κριθεί ότι ο υποψήφιος μέτοχος πληροί τους όρους για την έγκυρη απόκτηση μετοχών.

Έτσι ανοίγει και η τελευταία κλειστή πόρτα για τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και τους συνεργάτες του, μια και η εναρμόνιση του Καταστατικού κινείται προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η τροποποίηση του Καταστατικού που «φωτογραφίζει» Παϊρόζ! (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.