Παναθηναϊκός: Κράτησε Εμμανουηλίδη και Μπουζούκη – Πλάνο υπάρχει;


Αντώνης Τσιράκης

Παναθηναϊκός: Κράτησε Εμμανουηλίδη και Μπουζούκη – Πλάνο υπάρχει;


Θέμα αποχώρησής τους είχε τεθεί καιρό τώρα, αφού ο προπονητής φαινόταν να μην τους υπολογίζει. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός την τελευταία στιγμή αποφάσισε να τους κρατήσει. Μπορεί ο Λάζλο Μπόλονι σχεδόν ανεξήγητα να μην τους δίνει ευκαιρίες, όμως, οι Γιάννης Μπουζούκης και Δημήτρης Εμμανουηλίδης δεν πρόκειται να αποχωρήσουν έως το φινάλε της σεζόν.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δέχτηκε μία πρόταση για δανεισμό με οψιόν αγοράς για τον καθέναν από τους δύο. Ειδικά στην περίπτωση του ενός τα πράγματα είχαν τρέξει τόσο που την Πέμπτη (14/1) αναμενόταν να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες για να μπουν όλες οι πλευρές στην τελική ευθεία.

Στην επαφή, όμως, που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους του παίκτη και τον Πιέρ Ντρεοσί, έγινε η… έκπληξη. Ο Γάλλος γενικός διευθυντής ξεκαθάρισε πως «θα απορριφθούν οι προτάσεις, δεν πάνε πουθενά». Φυσικά ο αντίλογος ήταν πως δεν υπάρχει λόγος να τους κρατάει ο Παναθηναϊκός εάν είναι να μην τους αξιοποιεί. Ωστόσο, ο Ντρεοσί έχοντας λάβει τις αντίστοιχες οδηγίες κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία πρόταση για τους Μπουζούκη και Εμμανουηλίδη.

Αμφότεροι, λοιπόν, θα συνεχίσουν να βρίσκονται κανονικά στο ρόστερ. Ταυτόχρονα, όμως, τα ερωτήματα που γεννιούνται μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πολλά. Και οι απαντήσεις φυσικά θα δοθούν στη συνέχεια.

Αρχικά πλάνο υπάρχει; Θα αρχίσουν αμφότεροι ξαφνικά να αγωνίζονται από εκεί που ο Μπόλονι τους είχε… ξεχάσει μέχρι να έρθουν οι μαζικές απουσίες; Υπενθυμίζεται πως και το καλοκαίρι η διοίκηση του Παναθηναϊκού και προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος είχε κόψει την όποια διάθεση των Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος να αφήσουν τον Εμμανουηλίδη να φύγει. Δύο ομάδες είχαν ενδιαφερθεί για εκείνον, αλλά το μήνυμα ήταν σαφές, «δεν φεύγει». Ποιο, όμως, το αποτέλεσμα; Μετά από 16 αγωνιστικές να έχει τέσσερις συμμετοχές και όλες ως αλλαγή.

Τώρα θα αλλάξει κάτι; Υπάρχει περίπτωση ο Μπόλονι να βάλει νερό στο κρασί του και να αρχίσει να τους δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής; Αλλιώς ποιος ο λόγος να παραμείνουν αμφότεροι στο ρόστερ τη στιγμή που η άνωθεν εντολή είναι να έρθουν προτάσεις για παίκτες ώστε να πέσει το μπάτζετ και κυρίως να μειωθεί το ρόστερ;

Υπάρχει και κάτι ακόμα σημαντικό. Οι Μπουζούκης και Εμμανουηλίδης μένουν ελεύθεροι το επόμενο καλοκαίρι. Στην τελευταία επαφή με τον εκπρόσωπό τους δεν έγινε καμία αναφορά στο πώς θα αξιοποιηθούν στο εξής και εάν σκέφτεται το κλαμπ στο μέλλον να τους προσφέρει νέο συμβόλαιο. Εάν έως το φινάλε της σεζόν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι το θέμα τους θα πέσει ξανά στο τραπέζι και τότε θα βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους. Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, θα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Θα φανεί, λοιπόν, προσεχώς το εάν υπάρχει πλάνο ή απλώς θα χάσουν όλες οι πλευρές από αυτή την απόφαση.


Sportime Extras