Παναθηναϊκός: Ο Ντρεοσί και το πρόβλημα που αναδεικνύει η επιλογή του


Αντώνης Τσιράκης

Παναθηναϊκός: Ο Ντρεοσί και το πρόβλημα που αναδεικνύει η επιλογή του


Θα ήταν παρακινδυνευμένο και αφελές να κρίνει κανείς τον Πιέρ Ντρεοσί από τώρα. Ανεξάρτητα από το τι πέτυχε στις προηγούμενες δουλειές του και ποια λάθη έκανε, το ταμείο θα γίνει στο φινάλε για εκείνον. Το γεγονός, όμως, πως ο Παναθηναϊκός κατέληξε σε αυτή την επιλογή δείχνει κάτι για το πώς λειτουργεί συνολικά.

Ο Γιάννης Αλαφούζος όλα αυτά τα χρόνια έχει την τάση να καίει το ένα πλάνο και να πηγαίνει στο επόμενο χωρίς να περιμένει το τελικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση των Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος φυσικά δεν γινόταν διαφορετικά. Υπήρξαν, όμως, και άλλες όπως το περιβόητο πλάνο τριετίας του Γιώργου Δώνη που έμεινε στα δύο έτη. Αυτή η διάθεση αλλαγής είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν με τη νυν διοίκηση. Ο Παναθηναϊκός δεν φροντίζει να έχει τους δικούς του ανθρώπους, δίνει εύκολα αρμοδιότητες σε άλλους και στο τέλος του κοστίζει.

Δεν μπορεί φυσικά να γίνει σύγκριση του Ντρεοσί με τον Ρόκα ούτε υπάρχει τέτοια πρόθεση. Ο δεύτερος είχε ένα μικρό βιογραφικό και η μοναδική πραγματική του επιτυχία έγινε με την ΑΕΚ Λάρνακας, μία ομάδα που αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα κατώτερο του ελληνικού. Το βιογραφικό του Ντρεοσί είναι πολύ καλύτερο. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιράνθρωπο που παραδέχονται άπαντες στη χώρα του. Έχει εντυπωσιακές παραστάσεις, πολύ καλά κονέ και κυρίως ξέρει τη δουλειά του.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο τον επέλεξε ο Παναθηναϊκός σηκώνει συζήτηση. Οι «πράσινοι» ουσιαστικά αποδέχτηκαν την εισήγηση του Λάζλο Μπόλονι. Του προπονητή που θεωρητικά θα βρίσκεται στον πάγκο μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Πρακτικά, όμως, μόνο τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το ακριβές διάστημα παρουσίας του. Εάν στο φινάλε της σεζόν έχει αποτύχει πλήρως, θα στηριχτεί ο Ρουμάνος; Δεν έχει λογική, λοιπόν, να προσλαμβάνεις οποιονδήποτε σε τέτοιο καίριο πόστο επειδή στο προτείνει ένας προπονητής που βρίσκεται στην ομάδα κάτι περισσότερο από έναν μήνα.

Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός κάποια στιγμή να έχει τους δικούς του ανθρώπους σε αυτές τις κομβικές θέσεις. Το αντιλήφθηκαν στο «τριφύλλι» πως χρειάζεται άνθρωπος του συλλόγου στο τεχνικό τιμ και προώθησαν τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, θα έρθει η στιγμή να το κάνουν αυτό και σε άλλες θέσεις-κλειδιά. Όταν το κλαμπ αποφασίσει πως κάποια πράγματα δεν γίνεται να αλλάζουν ανάλογα με την… τάση που υπάρχει και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τότε θα είναι και πιο εύκολο να υλοποιηθεί ένα πλάνο και να υπάρξει πρόοδος.


Sportime Extras