ΠΑΟΚ

ΒΑΣΙΛΕΙΑ(Σ) στην Τούμπα πρόκριση στην Ελβετία!

Ο Δικέφαλος νίκησε με 2-1 τη Βασιλεία και πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΒΑΣΙΛΕΙΑ(Σ) στην Τούμπα πρόκριση στην Ελβετία!

Ο Δικέφαλος νίκησε με 2-1 τη Βασιλεία, με τα τέρματα των Κάνιας- Πρίγιοβιτς και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τρίτο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γκολ του Αγέτι στο 82΄, δίνει ελπίδες και στους Ελβετούς, ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πίεσε απο το ξεκίνημα του αγώνα μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο και με το πάθος που έδινε η κατάμεστη έδρα του. Η Βασιλεία αρκέστηκε σε ένα αργό τέμπο και προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση με αρκετή επιτυχία αφού έχασαν πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Στο 12΄ ο Αγέτι, μπήκε απο τα αριστερά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, “έσπασε” την μπάλα στα δεξιά του για τον Στόκερ αλλά αυτός με εξουδετερωμένο τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και μπροστά σε κενή εστία έκανε ένα άστοχο πλασέ.

Στο 22΄ ο Δικέφαλος ισοφάρισε τις ευκαιρίες με καρφωτή κεφαλιά του Φερνάντο Βαρέλα μέσα απο την μικρή περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα απο το δεξί δοκάρι της εστίας του Ομλίν.

Ο ΠΑΟΚ είχε ελαφριά υπεροχή αφού είχε την κατοχή της μπάλας αλλά με τον παίκτη που συνήθως δίνει την “φαντασία” στην επίθεση των “ασπρόμαυρων” να μην έχει μπει αρκετά καλά δυσκολευόταν να μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο λόγος για τον Δημήτρη Πέλκα που στη συνέχεια άρχισε να ανεβαίνει στο 25΄ συνεργάστηκε πανέμορφα με τον Χοσέ Κάνιας ο οποίος μπήκε στην περιοχή αφού άδειασε έναν αντίπαλο αλλά το σουτ που έκανε ο Ισπανός το απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Βασιλείας.

Όμως ο Ισπανός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.. Στο 32΄ πέτυχε το γκολ της ζωής του αφού έκλεψε την μπάλα, την στόπαρε με το στήθος και περίπου απο τα 30 μέτρα έπιασε το σουτ στέλνοντας την στα δίχτυα και σημειώνοντα το 1-0.

Ο ενθουσιασμός της Τούμπας έδωσε φτερά στους παίκτες του ΠΑΟΚ που τρία λεπτά αργότερα έχασαν άλλη μία ευκαιρία με συρτό σουτ του Λέο Μάτος και μέχρι το τέλος του 45λεπτου πίεσαν αλλά χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα κάτι που θα μπορούσαν να πετύχουν οι Ελβετοί με τον Αγέτι στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιχρόνου όταν ο Αγέτι βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ.

MVP: Ο Χοσέ Κάνιας μετά την εμφάνιση του στον τελευταίο επίσημο περσινό αγώνα έκανε άλλον έναν εξαιρετικό αγώνα στο πρώτο ματς της νέας σεζόν. Ο Ισπανός πέτυχε μία γκολάρα, ήταν παντού στη μεσαία γραμμή ενώ βοήθησε πολύ και στην ανάπτυξη της ομάδας του Δικεφάλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κυρίως διότι ο ΠΑΟΚ έχασε την “φρεσκάδα” του και η Βασιλεία επέμενε να παίζει αμυντικά και πάντα με στόχο τις αντεπιθέσεις.

Οι Ελβετοί είχαν κάνει ως στο 61΄ ήδη δύο αλλαγές αντίθετα η ενδεκάδα των “ασπρόμαυρων” παρέμενε η ίδια με την κούραση να είναι εμφανής σε παίκτες-κλειδιά των γηπεδούχων. Οσο ο χρόνο περνούσε ο ΠΑΟΚ φαινόταν να προσέχει κυρίως να μην δεχτεί γκολ και η Βασιλεία να μένει ικανοποιημένη που δεν είχε δεχτεί δεύτερο τέρμα.

Τελικά στο 72΄ ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Ελ Καντουρί στη θέση του Ζαμπά που ήταν ιδιαίτερα καλός στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 76΄με τον Πέλκα να κάνει όμορφη κούρσα και καλό πλασέ απο τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε πάνω απο τα δοκάρια της εστίας του Ομλίν.

Και εκεί που δεν… γινόταν τίποτα σε δύο λεπτά μπήκαν δύο τέρματα. Στο 80΄ οι Ελβετοί την… πάτησαν απο έναν δικό τους. Αφού ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μετά απο ασίστ του Λημνιού πέτυχε ένα όμορφο τέρμα και πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί των οπαδών του ΠΑΟΚ η Βασιλεία μείωσε απο το πουθενά με κεφαλιά του Αγιέτι που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα απο σέντρα του Στόκερ και ασυνεννοησία των Πασχαλάκη-Κρέσπο.

Στο 82΄ ο ΠΑΟΚ έπαιξε με φορ τον Ουάρντα που πέρασε στη θέση του Πρίγιοβιτς ενώ λίγα λεπτά μετά ο διαιτητής έδειξε “παίζεται” όταν ο Ριβέρος φάνηκε να βρίσκει τον Μαουρίσιο μέσα στην περιοχή.

Οι δύο ομάδες έδειχναν πλέον πολύ κουρασμένες για να προσπαθήσουν αφού και η περίοδος είναι τέτοια που φάνηκε πως έμεναν απο ανάσες ειδικά οι παίκτες του ΠΑΟΚ αφού οι φιλοξενούμενοι “βολεύτηκαν” με το τέρμα που πέτυχαν.

UP: Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έκανε ένα ακόμη πολύ καλό ματς και με την ηγετική του παρουσία βοήθησε τους συμπαίκτες του με το μεστό παιχνίδι του σε άμυνα και επίθεση.

DOWN: Ο Πασχαλαάκης και ο Κρέσπο ήταν οι μοιραίοι παίκτες του ΠΑΟΚ αφού ευθύνονται για το τέρμα που πέτυχε η Βασιλεία, ένα τέρμα που της δίνει και αυτής ελπίδες πρόκρισης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρινια, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ζαμπά (72΄ Ελ Καντουρί), Λημνιός (90+2 Σάχοφ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς (82΄ Ουάρντα)

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ομλίν, Φράι, Σούτσι, Μαλάντα Ζούφι, Ντιέ, Πετρέτα (44΄ Κάιζερ), Ριβέρος, Ομπερλίν (61΄Καλούλου), Στόκερ, Αγέτι (90+2΄ Μπουά).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Άγγλος Ρόμπερτ Μάντλεϊ έκανε μία καλή διαιτησία και κράτησε τον καλό ρυθμό του αγώνα μοιράζοντας και σωστά κάρτες, δε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: ΝΤΙΕ (35΄), ΣΤΟΚΕΡ (70΄), ΦΡΑΙ (75΄)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΒΑΣΙΛΕΙΑ(Σ) στην Τούμπα πρόκριση στην Ελβετία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.