ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ ασταμάτητος για τίτλο!

Ο ΠΑΟΚ αφού “σπατάλησε” ένα ημίχρονο, χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά στην επανάληψη για να λυγίσει την Ξάνθη νικώντας της με 2-0. Ο Δικέφαλος συνέχισε την ξέφρενη πορεία του με στόχο τον τίτλο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ανησυχία υπάρχει στην Τούμπα για τον Βαρέλα που τραυματίστηκε. Ο παίκτης που ουσιαστικά άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα μετά απο...
ΠΑΟΚ ασταμάτητος για τίτλο!

Ο ΠΑΟΚ αφού “σπατάλησε” ένα ημίχρονο, χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά στην επανάληψη για να λυγίσει την Ξάνθη νικώντας της με 2-0. Ο Δικέφαλος συνέχισε την ξέφρενη πορεία του με στόχο τον τίτλο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ανησυχία υπάρχει στην Τούμπα για τον Βαρέλα που τραυματίστηκε.

Ο παίκτης που ουσιαστικά άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα μετά απο ένα κακό πρώτο 45λεπτο ήταν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε τον Δικέφαλο να πάρει τη νίκη. Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε και πάλι ενω πολύ καλός ήταν και ο Μαουρίσιο που επίσης πέτυχε γκολ.

Με εννιά ποδοσφαιριστές πίσω απο την μπάλα η Ξάνθη αμύνθηκε μαζικά και πετυχημένα με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κάνει ούτε μία ευκαιρία για 30 λεπτά. Αλλωστε ο Δικέφαλος με τον Βιεϊρίνια να απουσιάζει στα άκρα, τον Πέλκα να είναι καλά κλεισμένος και τον Λημνιό να μην έχει καλή παρουσία δεν είχε πολλές “εμπνεύσεις” στην επίθεση.

Αποτέλεσμα της καλής άμυνας της Ξάνθης και της κακής λειτουργίας των γηπεδούχων ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία να γίνει σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Ωστόσο μία απίθανη επέμβαση του Πασχαλάκη στο 29΄σε κεφαλιά του Γέντρισεκ από τη μικρή περιοχή κράτησε ανέπαφη την εστία του Δικεφάλου.

Αυτή η τεράστια αυτή ευκαιρία της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς “ξύπνησε” τον ΠΑΟΚ που δύο λεπτά μετά έχασε με τη σειρά του μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει αφού ο Πέλκας πάσαρε στον Πρίγιοβιτς που ήταν μόνος απέναντι στο Ζίβκοβιτς αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας μπλόκαρε το πλασέ του Σέρβου επιθετικού.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε και άλλο την πίεση ου και στο 40΄ έχασε τη δεύτερη του ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ να πλασάρει έξω απο την περιοχή και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ενώ στο 42΄ο Μαουρίσιο έβγαλε τετ α τετ τον Κίτσιου απο πλάγια θέση αλλά ο Ελληνας μπακ έστειλε με σουτ την μπάλα ψηλά πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ραβάν Λουτσέσκου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο αρχηγός με μόλις δύο λεπτά στο γήπεδο έδωσε την ασίστ για το 1-0. Ο Πορτογάλος στο 47΄ βρέθηκε στα όρια της περιοχής απο τα αριστερά, έβγαλε πολύ καλή σέντρα προς τον Πρίγιοβιτς με τον Σέρβο να σκοράρει με το κεφάλι στέλνοντας της μπάλα στην κλειστή γωνία του Ζίβκοβιτς.

Ο Σέρβος σκόρερ, παραλίγο να γίνει ο δημιουργός του δεύτερου γκολτου ΠΑΟΚ όταν στο 59΄ πάσαρε στον Πέλκα που απο τα 11 μέτρα και σε κίνηση σούταρε με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα απο το αριστερό δοκάρι του τέρματος της Ξάνθης.

Τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση για το δεύτερο τέρμα απο στημένη φάση. Στο 65΄ ο Μαουρίσιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 2-0 για τους Κυπελλούχους που “σφράγισαν” με αυτόν τον τρόπο τη νίκη και μετέτρεψαν το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Ο Βιεϊρίνια με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έδωσε άλλον… αέρα στην επίθεση του ΠΑΟΚ που ως τότε έκανε τα εύκολα. Ο Πορτογάλος έδωσε την ασίστ για το πρώτο τέρμα των “ασπρόμαυρων” και βοήθησε στην άνοδο της απόδοσης της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΑΝΩ: Ολο και ανεβάζει στροφές ο Μαουρίσιο μετά την επιστροφή του που ήταν ο κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή και “έβαλε το κερασάκι στην τούρτα” με το γκολ που πέτυχε.

ΚΑΤΩ: Ο Γέντρισεκ έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει η Ξάνθη το σκορ. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων είναι έτσι ο μοιραίος της Ξάνθης που ίσως να είχε άλλη τύχη αν έβαζε πρώτη γκολ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:15′ Κίτσιου – 63′ Μπαξεβανίδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα (57΄Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (45΄Βιεϊρίνια), Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Πρίγιοβιτς

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Καμαρά, Κοβάσεβιτς 82΄ Μελιόπουλος), Καντά 56΄ Σαρπόνγκ), Γέντρισεκ, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο (68΄Μπρίτο)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ ασταμάτητος για τίτλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.