×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

O τίτλος του ΠΑΟΚ να κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο!


    Νίκος Τοσκίτσης

O τίτλος του ΠΑΟΚ να κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο!


Ο Γάλλος συγγραφέας Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, γνωστός στο ευρύ κοινό από το βιβλίο του «Ο Μικρός Πρίγκιπας» είχε πει πως «ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή». Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη απλά… ευχόταν να πάρει το πρωτάθλημα. Το σχέδιο κάπου… χανόταν στην πορεία, για αυτό και άργησε να έρθει το πρωτάθλημα.

Ωστόσο αυτή είναι η μισή αλήθεια καθώς η άλλη μισή, λέει πως ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου είχε τονίσει εξ αρχής πως πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή και ότι δεν θα φτάσουν μόνο οι επενδύσεις. Στις 12 Οκτωβρίου του 2012 στην πρώτη του συνέντευξη διάρκειας δύο ωρών ο Σαββίδης είχε πει: «Δεν ήρθα για να είμαι δεύτερος. Δεν θα ήταν όμως σωστό να σκεφτόμαστε, ότι στα επόμενα δύο χρόνια έχουμε πιθανότητες να το κάνουμε. Το σύστημα επιτρέπει να πεθαίνουν όλες οι ομάδες εκτός από μία. Και όλους τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να φέρω θα είμαστε δεύτεροι.

Το σημερινό σύστημα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε δουλεύει υπέρ του ΠΑΟΚ. Δουλεύει εναντίον του ΠΑΟΚ. Μας ενδιαφέρει τώρα μία μεσοπρόθεσμη στρατηγική. Θέλω ίσους όρους για όλες τις ομάδες και τους παίκτες». Αυτή η τοποθέτηση του «ισχυρού» άντρα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήταν «πυξίδα» για τον δρόμο που χάραξε ο ΠΑΟΚ ώστε να φτάσουμε στο σήμερα αλλά πρέπει να μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων και να παραμείνει σημαντικό και αφού κατακτήσει ο τον τίτλο του πρωταθλητή. Διότι ο ΠΑΟΚτσής, θέλει να κατακτά η ομάδα του τρόπαια όπως τον φετινό, καθαρά και με την αξία της.

Στην Τούμπα όλοι ονειρευόντουσαν μία ομάδα, να «σπάει» το κατεστημένο και να κερδίζει δίκαια και άξια τον τίτλο. Μπορεί πολλές φορές να πιάνει πολλούς το «πείσμα» για επιτυχία με κάθε τρόπο λόγω των πολλών αδικιών που έχουν νιώσει και έχουν δει τα μάτια τους αλλά η αλήθεια είναι ότι προτιμούν να πάρουν κάτι με το σπαθί τους. Νομίζω ότι αυτό θέλουν και οι περισσότεροι φίλοι όλων των ομάδων, απλά μέσα στον φανατισμό τους το… χάνουν κάπου στο δρόμο. Ο ΠΑΟΚ όταν ολοκληρώσει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, πρέπει να συνεχίσει με πυξίδα αυτό που είχε πει ο Σαββίδης πριν επτά χρόνια: «Θέλω ίσους όρους για όλες τις ομάδες και τους παίκτες». Αυτό είναι στο… DNA του ΠΑΟΚ και αυτό πρέπει να διατηρήσει. Ετσι θα είναι τα τρόπαια πιο… γλυκά!

Ο ΠΑΟΚ με αυτήν την νοοτροπία, θα πετύχει τον μεγάλο στόχο που είναι ακόμη μεγαλύτερος από έναν τίτλο και είναι όνειρο κάθε φίλου της ομάδας, να γίνει ο σύλλογος που θα φέρει μία και καλή την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αυτόν τον τρόπο ο Δικέφαλος θα κάνει καλό στον ίδιο του τον εαυτό καθώς στόχος είναι και η ευρωπαϊκή διάκριση αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Ομως ο Δικέφαλος  είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρει αυτό μόνος του. Μακάρι ο φετινός τίτλος να γίνει η αφορμή ώστε να αλλάξουν στάση και οι υπόλοιποι που διοικούν μεγάλες ομάδες και από τον φανατισμό και το… μίσος για έναν τίτλο, βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης δεν… αστειεύονται να κάτσουν όλοι μαζί επιτέλους σε ένα τραπέζι και στις συζητήσεις τους να τοποθετήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο πάνω από τον εγωϊσμό τους.


Τελευταία Νέα