×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΠΑΟΚ: Όλο και πιο κοντά η Νέα Τούμπα


    Sportime Team

ΠΑΟΚ: Όλο και πιο κοντά η Νέα Τούμπα


Ένα ακόμη θετικό βήμα προς την υλοποίηση του έργου της νέας Τούμπας έγινε την Τρίτη (2/7) για τον ΠΑΟΚ. Την ευχάριστη είδηση γνωστοποίησε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Συγκεκριμένα το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του ΥΠΕΝ, ενέκρινε την προέγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου για τη νέα Τούμπα.

Απόφαση η οποία αποτελεί θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του δικεφάλου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, με δήλωσή του, ανέφερε:

«Πριν λίγη ώρα το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του ΥΠΕΝ ενέκρινε την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ ολοκλήρωσαν τον απαραίτητο έλεγχο μέσα σε μόλις δύο μήνες, έναντι έξι που προβλέπει η νομοθεσία, και ευχαριστώ ιδιαίτερα όλα τα στελέχη που προετοίμασαν την εισήγηση και συμμετείχαν στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

Με την προέγκριση καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι συντελεστές δόμησης καθώς και θέματα κυκλοφοριακά, αρχαιολογίας κλπ. Η μελέτη από τον ΑΣ ΠΑΟΚ κατατέθηκε στις 24/4 σε συνέχεια της τροπολογίας που καταθέσαμε πολλοί συναρμόδιοι Υπουργοί όπου λύθηκε το θέμα της παραχώρησης της γης και το θεσμικό πλαίσιο για τα περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, κυκλοφοριακά και άλλα ζητήματα.

Τώρα η Θεσσαλονίκη μετά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και της ΔΕΘ έχει και τρίτο εγκεκριμένο ΕΧΣ.

Με αυτά τα έργα, όπως και με το Μουσείο Ολοκαυτωματος στη Δυτική είσοδο και το πρώην στρατόπεδο Κοδρα και το Φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου αλλάζει η εικόνα και η ανάπτυξη της πόλης».