ΠΑΟΚ

Ρόμπιν Όλσεν: Τι θα γινόταν αν…

O ΠΑΟΚ συνεχίζει να ψάχνεται στη θέση του τερματοφύλακα και όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί το καλοκαίρι για νέο πορτιέρε. Αρκετοί ήταν αυτοί που ήρθαν με μεγάλες περγαμηνές, αλλά δεν «ακούμπησαν», με τον Ρόμπιν Όλσεν να είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Το πρόβλημα του Δικεφάλου στα γκολπόστ είναι διαχρονικό, καθώς με μικρές εξαιρέσεις, δεν έχει βρει τη...
Ρόμπιν Όλσεν: Τι θα γινόταν αν…

O ΠΑΟΚ συνεχίζει να ψάχνεται στη θέση του τερματοφύλακα και όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί το καλοκαίρι για νέο πορτιέρε. Αρκετοί ήταν αυτοί που ήρθαν με μεγάλες περγαμηνές, αλλά δεν «ακούμπησαν», με τον Ρόμπιν Όλσεν να είναι χαρακτηριστική περίπτωση.

Το πρόβλημα του Δικεφάλου στα γκολπόστ είναι διαχρονικό, καθώς με μικρές εξαιρέσεις, δεν έχει βρει τη «σιγουριά», η οποία θα έχει διάρκεια.

Τα προηγούμενα χρόνια, ήρθαν τερματοφύλακες που είχαν τις προδιαγραφές ώστε να στηριχθούν οι «ασπρόμαυροι» πάνω τους, με πρόσφατα παραδείγματα αυτά των Ροντρίγκο Ρέι και Ρόμπιν Όλσεν.

Κατά καιρούς, ανοίγει η συζήτηση για το τι θα μπορούσε να γίνει αν είχαν μεγαλύτερη στήριξη, ή αν πήραν τις ευκαιρίες που θα έπρεπε. Ποια είναι όμως η καριέρα του Σουηδού μετά το πέρασμά του από την Τούμπα;

Το πέρασμά του στα «ασπρόμαυρα» 

Ο ΠΑΟΚ ψαχνόταν να κάνει μία νέα αρχή, με τον Ιβάν Σαββίδη να δίνει τα κλειδιά στον Φρανκ Άρνεσεν, προκειμένου να χτίσει την ομάδα της σεζόν 2015/16.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λουτσέσκου: «Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα το 2018, το αξίζαμε»

Ξεκινώντας από την αρχή του «κορμού», ο Δικέφαλος έφερε στην Τούμπα τον Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος αγωνιζόταν στην Μάλμε. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες, όμως η επιμονή του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την επιθυμία του παίκτη να φύγει για πρώτη φορά στο εξωτερικό, επέφεραν τη συμφωνία.

Ο Σουηδός δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί στη νέα του καθημερινότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από τις συγκεκριμένες χώρες.

Ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε απόλυτα στον υψηλόσωμο πορτιέρε, πιστεύοντας ότι επιτέλους βρέθηκε ο «φύλακας άγγελος» που έψαχνε η ομάδα, όμως δεν «έδεσε» ποτέ. Δύο περίπου μήνες μετά, έχασε τη θέση του βασικού.

Η αλήθεια είναι πως μόνο άδικα δεν έγινε αυτό, καθώς είχε «κρεμάσει» την ομάδα αρκετές φορές με τις ασταθείς ενέργειές του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως στα 14 πρώτα ματς της χρονιάς σε όλες τις διοργανώσεις, δέχτηκε ισάριθμα τέρματα, αρκετά εκ των οποίων ήταν αποκλειστικά δικής του ευθύνης.

Η πλειοψηφία του Τύπου εκείνη την εποχή, έριχνε τα… βέλη της στον Σουηδό, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τα αποτελέσματα των «ασπρόμαυρων», ενώ δεν ήταν λίγα τα άρθρα που παρουσίαζαν κάθε εβδομάδα τις γκάφες του.

Βίντεο από τις πολλές γκάφες του Όλσεν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ:

Πρωταγωνιστής στην Κοπεγχάγη

H εμπιστοσύνη είχε χαθεί, καθώς ήταν ελάχιστες οι ευκαιρίες που πήρε προκειμένου να δείξει την αξία του και αποχώρησε μετά από ένα εξάμηνο, πηγαίνοντας στην Κοπεγχάγη ως δανεικός.

Εκεί, πήρε άμεσα γάντια βασικού και αποτέλεσε «κολόνα» της ομάδας, αφού ήταν βασικός και αναντικατάστατος, όντας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ.

Οι Δανοί ήταν άκρως ευχαριστημένοι από τον Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος με τη σειρά του ήθελε να μείνει στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν «ζεστός» στην επιστροφή του και έτσι οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε αγορά του παίκτη, με τον Δικέφαλο να βάζει το ποσό που ξόδεψε για να τον πάρει στα ταμεία του (περίπου 600.000 ευρώ), διατηρώντας και ποσοστό ενδεχόμενης πώλησης.

Στην Κοπεγχάγη λατρεύτηκε και δεν έχασε ούτε στιγμή τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Ήταν κύριος πυλώνας και βοήθησε τα μέγιστα ώστε να κατακτήσει το δεύτερο σερί νταμπλ. Στην πρώτη του γεμάτη σεζόν, κατέγραψε 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχτεί μόλις δέκα τέρματα.

Παράλληλα, πήρε γάντια βασικού και στην Εθνική Σουηδίας, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Mundial το 2018, όταν και γνώρισαν τον αποκλεισμό από την Αγγλία με 2-0, με τον ίδιο να πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Η αξία του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου ανέβηκε κατακόρυφα και πολλές ευρωπαικές ομάδες τον έβαλαν στο «μάτι». Η Ρόμα ήταν αυτή που θέλησε να τον κάνει δικό της, δίνοντας ένα ποσό κοντά στα 12 εκ. Ευρώ, με τον Δικέφαλο να καρπώνεται της συμφωνίας με ένα ποσοστό 20%.

Το ατυχές πέρασμα από τη Ρόμα

Οι Ιταλοί έχτισαν πάνω του τη χρονιά, ωστόσο δεν πήγε όπως αυτοί θα θέλαν. Οι καλές εμφανίσεις των προηγούμενων σεζόν για τον Όλσεν δεν συνεχίστηκαν, ωστόσο στη Ρόμα δεν σταμάτησαν να πιστεύουν σε αυτόν και να τον στηρίζουν. Όλα αυτά μέχρι τον Μάρτιο του 2019, όταν και έχασε τη θέση του από τον Μιράντε.

Μάλιστα, πολλοί οπαδοί της ομάδας, αλλά και μερίδα του ιταλικού Τύπου θύμιζαν… Ελλάδα, μιλώντας για το πόσο εύκολα δέχεται τέρμα και την εμπιστοσύνη που έχει κλονιστεί.

Αναφορικά με τα στατιστικά του, κάθε άλλο παρά θετικά ήταν. Τα 58 γκολ σε 35 συμμετοχές (μόλις 7 clean sheets, μαρτυρούν την αλήθεια.

Η Ρόμα στράφηκε σε άλλες λύσεις και τον έβγαλε στο «σφυρί», με τον 30χρονο πλέον τερματοφύλακα, να καταλήγει δανεικός στην Κάλιαρι, θέλοντας να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Ξεκίνησε δυναμικά, ωστόσο στις τελευταίες του εμφανίσεις έδειξε και πάλι το κακό του πρόσωπο.

Ο καθένας λοιπόν, μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να σχηματίσει τη δική του άποψη, για το αν ο ΠΑΟΚ ορθά ή όχι, επέλεξε να μη στηρίξει περαιτέρω τον Σουηδό τερματοφύλακα.

Μήπως τελικά ο Φρανκ Άρνεσεν είχε δίκιο όταν σε ένα πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφασή του δανεισμού του Όλσεν στην Κοπεγχάγη είχε πει πως είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας με τρομερά προσόντα αλλά εκτός Σκανδιναβίας δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει λόγω του χαρακτήρα του;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρόμπιν Όλσεν: Τι θα γινόταν αν…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.