ΠΑΡΑFOOTBALL

Ωραίοι ως Έλληνες!

Με αφορμή το deal του Μήτρογλου στην Γαλαρά σας αποκαλύπτουμε τα πέντε κορυφαία συμβόλαια των Ελλήνων παικτών που παίζουν στο εξωτερικό

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην διάγει περίοδο άνθησης τόσο σε συλλογικό (σ.σ.: ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που Φλεβάρη μήνα παίζει στην Ευρώπη), όσο και σε εθνικό επίπεδο (σ.σ.: δεν πήραμε την πρωτιά στο Nations League), μα το προϊόν μας έχει ακόμη πέραση στη διεθνή πιάτσα.

Με αφορμή το deal του Κώστα Μήτρογλου στην Γαλατασαράι η έντυπη έκδοση του Sportime και η στήλη «Παρασκήνια», έψαξε και βρήκε τα συμβόλαια των διεθνών μας παικτών και πλέον έχουμε ήδη τρεις ποδοσφαιριστές που αμείβονται με πάνω από 3 εκατ. ευρώ (καθαρά) τον χρόνο.

Πρώτος και καλύτερος ο «πασάς» της Πόλης, Κώστας Μήτρογλου που συμφώνησε για 18 μήνες δανεικός από την Μαρσέιγ με ετήσιο μεροκάματο των 3,5 εκατ. ευρώ. Τον ακολουθεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που απέχει μία…ανάσα με τις απολαβές του στην Άρσεναλ να είναι 3,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο με την «χρυσή» 3άδα των Ελλήνων να συμπληρώνει ο Κώστας Μανωλάς που την παρούσα φάση αμείβεται με 2,9 μύρια από την Ρόμα.

Είναι και ο παίκτης που όντας στα χέρια του Μίνο Ραϊόλα και με buy-out τα 36 εκατ. ευρώ το επόμενο καλοκαίρι με την μεταγραφή που θα κάνει θα εκτοξεύσει και τις απολαβές του πάνω από τα 4 εκατ. ευρώ!

Επόμενος στην λίστα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που έχει ένα παγιωμένο συμβόλαιο στο Αμβούργο με 1,2 εκατ. ευρώ την ίδια στιγμή που ο Ανδρέας Σάμαρης οριακά αγγίζει το 1 μύριο στην Μπενφίκα.

Στα μέρη μας και δη την Super League τα πρωτεία κατέχει εδώ και καιρό ο Κώστας Φορτούνης με 900.000 ευρώ και ξωπίσω του έρχεται ο Πέτρος Μάνταλος με σχεδόν 5 κατοστάρικα.

 

Exit mobile version