CHAMPIONS LEAGUE

Football Leaks: «Ντοπέ ο Σέρχιο Ράμος!»

Η UEFA φέρεται να... κουκούλωσε την υπόθεση!
Football Leaks: «Ντοπέ ο Σέρχιο Ράμος!»

Οι αποκαλύψεις του Football Leaks συνεχίζονται και το νέο «χτύπημα» προκαλεί πάταγο, αφού ο Σέρχιο Ράμος εμφανίζεται να παραβίασε δύο φορές τους κανόνες του ντόπινγκ κοντρόλ.

Η μία εξ αυτών, μάλιστα, μετά τον τελικό του Champions League το 2017, με την UEFA να κουκουλώνει την υπόθεση!

Από την πρώτη ημέρα που τα Football Leaks Vol. 2 έκαναν την εμφάνισή τους, είχε κυκλοφορήσει ότι μία από τις προσεχείς αποκαλύψεις θα αφορούσε παίκτη που έχει κερδίσει πολλές φορές το Champions League και βρέθηκε κατ’ επανάληψη θετικός σε ντόπινγκ τεστ.

Φαίνεται ότι τελικά αυτός ήταν ο στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι εναντίον του υποψίες έχουν να κάνουν με δύο διαφορετικές υποθέσεις.

Η πρώτη και (πολύ) πιο ηχηρή αναφέρεται στον τελικό του 2017 κόντρα στη Γιουβέντους. Ο Ράμος ήταν στη λίστα των παικτών που κλήθηκαν να περάσουν από έλεγχο μετά το ματς στο Κάρντιφ.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Ο ποδοσφαιριστής δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι εκείνη την περίοδο λάμβανε ειδική θεραπευτική αγωγή για πόνο που ένιωθε στο γόνατο και στον ώμο.

Ο γιατρός των «μερένγκες» το είχε δηλώσει (όπως είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις), κάνοντας όμως λάθος στο όνομα της επίμαχης ουσίας λόγω της «ανυπομονησίας και της ευφορίας που επικρατούσε στα αποδυτήρια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου», όπως δικαιολογήθηκε αργότερα αυτός με επιστολή στην UEFA.

Η εξήγηση κρίθηκε πειστική, το κυβερνών όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δέχτηκε ότι επρόκειτο περί «ανθρώπινου λάθους» και έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίεργη περίπτωση που αφορά τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό και συνδέεται με παραβίαση των κανόνων για έλεγχο του ντόπινγκ.

Στις 15 του περασμένου Απριλίου, μετά τη νίκη στο ματς πρωταθλήματος στη Μάλαγα, ο κάπτεν της «Βασίλισσας» κλήθηκε ξανά να περάσει από έλεγχο.

Κόντρα στο πρωτόκολλο και στις ρητές προειδοποιήσεις του αρμόδιου ελεγκτή περί ενδεχόμενων (σοβαρότατων) κυρώσεων, αποφάσισε να κάνει ντους πριν δώσει δείγμα κάτι που απαγορεύεται ρητώς από τους κανονισμούς αφού είναι στοιχείο εν δυνάμει ικανό να τροποποιήσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Η υπόθεση δεν προχώρησε περαιτέρω με την δικαιολογία από πλευράς της ισπανικής εταιρίας αντί- ντόπινγκ ότι δεν βρέθηκε τίποτε το επιλήψιμο ώστε να ξεκινήσουν πειθαρχικές διαδικασίες.

Ρεάλ: Δίνει 101 εκατ. ευρώ για Ράσφορντ και Έρικσεν!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Football Leaks: «Ντοπέ ο Σέρχιο Ράμος!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.