ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Δώνης για Άμστερνταμ: «Πέρασαν πολλά χρόνια…»

Δεν ξεχνά το παρελθόν, αλλά κοιτάζει το «παρών» ο προπονητής του Παναθηναϊκού
Δώνης για Άμστερνταμ: «Πέρασαν πολλά χρόνια…»

Ο Γιώργος Δώνης έχει συνδέσει το όνομά του με τη σπουδαιότερη, κατά γενική ομολογία, νίκη ελληνικού κλαμπ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στις 3 Απριλίου 1996, με την πασίγνωστη κούρσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ, το «τρένο»… αποβίβασε την μπάλα στον Κριστόφ Βαζέχα κι εκείνος την κάρφωσε στα δίχτυα του Άγιαξ.

Αυτή η στιγμή δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους Έλληνες φιλάθλους και, κυρίως, εκείνους του Παναθηναϊκού, όμως καλό είναι ένας σύλλογος να μην ζει από τις αναμνήσεις.

Ο Δώνης, δημιουργός αυτού του γκολ που έδωσε στο «τριφύλλι» ένα μικρό προβάδισμα για το όνειρο της δεύτερης συμμετοχής σε ευρω-τελικό, γνωρίζει καλά την παραπάνω παράγραφο.

Κι επειδή ακριβώς δεν θέλει να ζει μόνο με τις αναμνήσεις, φιλοδοξία του είναι να προσφέρει από άλλο μετερίζι στον Παναθηναϊκό.

Ήδη έχει κάνει τη διαφορά, όμως όπως ανέφερε στην παρουσία του στο Open TV: «Θεωρώ ότι στη ζωή μας οι αναμνήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο για το πόσο γεμάτος είσαι και επειδή οι αναμνήσεις μου στην ομάδα ήταν όμορφες ήθελα να γυρίσω ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Οι συνεργάτες μου με βλέπουν χαμογελαστό άσχετα από το αποτέλεσμα. Εντάξει μπορεί να με στεναχωρήσει ένα αποτέλεσμα. Θέλω να πάει όσο πιο μακριά γίνεται και να το χαρώ, δεν ξέρω πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτό».

Κι ένα παρασκήνιο μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης: Όταν ένας φίλαθλος του θύμισε την κούρσα στο Άμστερνταμ, ο Δώνης του απάντησε: «Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε…».

Το νόημα της απάντησης ήταν: «Ναι έγινε και γράφτηκε Ιστορία, αλλά τώρα πρέπει να ξαναγράψουμε».

Δώνης: «Δεν ξέρω πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτό»

Ο Δώνης ενώνει τον Παναθηναϊκό που κατέστρεψαν

Παναθηναϊκός: Ακαδημία και μόνο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώνης για Άμστερνταμ: «Πέρασαν πολλά χρόνια…»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.