ΑΕΚ

1990: Το μοναδικό League Cup της ιστορίας στην ΑΕΚ (vid)

Το μοναδικό League Cup στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου διοργανώθηκε σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου του 1990. Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στη μία και μοναδική φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα (Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Πορτογαλία) επικρατώντας του Ολυμπιακό στο μεγάλο τελικό. Η «Ένωση» σε ένα ματς με πέντε γκολ ήταν...

ΑΕΚ
ΑΕΚ
Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Το μοναδικό League Cup στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου διοργανώθηκε σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου του 1990.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στη μία και μοναδική φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα (Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Πορτογαλία) επικρατώντας του Ολυμπιακό στο μεγάλο τελικό.

Η «Ένωση» σε ένα ματς με πέντε γκολ ήταν τελικά η νικήτρια, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-2.

Με δύο γκολ του Σαββίδη στο 8′ και το 15′ οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (44′) ο Καλογερόπουλος μείωσε ενώ στο 53′ ο Σαβέφσκι έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι Πειραιώτες το μόνο, που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον δικό τους Σαββίδη στο 76′.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Το «ψαλίδι» στα συμβόλαια και τα μπόνους επιστροφής

ΑΕΚ: (Ντούσαν Μπάγεβιτς) Κοφινάς, Βασιλόπουλος, Σαββίδης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πατίκας, Σαβέβσκι, Μπατίστα (62′ Γεωργιάδης) Οκόνσκι, Χριστοδούλου (82′ Φαμέλης)

Ολυμπιακός: (Κώστας Πολυχρονίου) Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Παχατουρίδης, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Καλογερόπουλος (64′ Σαββίδης), Μαυρομάτης, Δρακόπουλος

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Exit mobile version