ΑΕΚ: Αυτές είναι οι μεταγραφικές της ανάγκες

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως έχει ξεκινήσει έναν πρώτο μεταγραφικό σχεδιασμό εν όψει της νέας σεζόν. Νωρίς δεν είναι… Ειδικά για την ΑΕΚ η οποία επιβάλλεται τη νέα σεζόν να παρουσιαστεί έτοιμη και ικανή, μετά από μία τριετία, ώστε να διεκδικήσει ως το τέλος και να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Παναγιώτης Κονέ και οι συνεργάτες...

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως έχει ξεκινήσει έναν πρώτο μεταγραφικό σχεδιασμό εν όψει της νέας σεζόν. Νωρίς δεν είναι… Ειδικά για την ΑΕΚ η οποία επιβάλλεται τη νέα σεζόν να παρουσιαστεί έτοιμη και ικανή, μετά από μία τριετία, ώστε να διεκδικήσει ως το τέλος και να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Παναγιώτης Κονέ και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει να τσεκάρουν παίκτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κι αυτό το τσεκάρισμα εννοείται θα συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουμε και κάποια κίνηση από τώρα, εν όψει καλοκαιριού… Το βασικό ωστόσο για την ΑΕΚ είναι να γνωρίζει τα προβλήματά και τις ανάγκες της και οι άνθρωποί της δείχνουν να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση… Τι παίκτες θα έρθουν κι αν θα πιάσουν, είναι σαφώς άλλη κουβέντα, με το γήπεδο να αποτελεί κριτήριο. Και φέτος ποσοτικά δεν υπήρχαν κενά σε θέσεις! Ποιοτικά υπήρχαν…

Η άμυνα στο κάδρο

Οι ανάγκες λοιπόν της ΑΕΚ είναι τεράστιες στο αμυντικό κομμάτι. Ετσι λοιπόν έχουν παρθεί ήδη αποφάσεις προκειμένου να λυθεί αυτό το σοβαρό φετινό πρόβλημα τη νέα σεζόν. Η ΑΕΚ το καλοκαίρι θα κινηθεί για στόπερ ηγέτη και από εκεί και πέρα ίσως πάρει κι άλλον αμυντικό, εκτός του Γούτα! Ρόλο θα παίξει τι θα γίνει με τον Χνιντ, ο οποίος ναι μεν έχει συμβόλαιο, αλλά δεν αποτελεί βασική επιλογή, αν θα έρθει πρόταση για τον Νεντελτσιάρου και φυσικά τι θα γίνει με τον Τσιγκρίνσκι. Από εκεί και πέρα αναμένεται να αποκτηθεί τερματοφύλακας, ενώ στην ΑΕΚ κοιτούν και πλάγια μπακ και από τις δυο πλευρές.

Το κέντρο και η επίθεση

Στη μεσαία γραμμή η ομάδα, με όλους τους παίκτες υγιείς φαίνεται να έχει πληρότητα. Ωστόσο δεν αποκλείεται κάποια αποχώρηση ή πώληση. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί παίκτης που να κάνει τη διαφορά (το ενδιαφέρον για τον Πέρετζ δείχνει αυτή την επιθυμία). Στα εξτρέμ η παρουσία του Γκαρσία από δεξιά δίνει το κάτι παραπάνω και κάνει τη διαφορά. Από αριστερά υπάρχουν οι Τάνκοβιτς, Αλμπάνης, Μαχαίρας. Ωστόσο δε θεωρείται απίθανο να αποκτηθεί και ένα ακόμη αριστερό εξτρέμ. Οσον αφορά τη γραμμή κρούσης, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει τελικά με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Αν ο Πορτογάλος ανανεώσει η ΑΕΚ θα πορευτεί και τη νέα σεζόν με Καρίμ, Νέλσον. Αν τελικά αποχωρήσει ο Ολιβέιρα, τότε σαφώς και η Ενωση θα κινηθεί για επιθετικό.

Με απλά λόγια περιμένουμε ένα «καυτό» μεταγραφικό καλοκαίρι για την ΑΕΚ, με αλλαγές στο ρόστερ. Γι’ αυτό και οι άνθρωποί της κοιτούν στην αγορά παίκτες για όλες τις γραμμές. Γι’ αυτό και τα πλέι οφ είναι για πολλούς παίκτες από το υπάρχον ρόστερ η τελευταία ευκαιρία τους να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται και του χρόνου στην ομάδα.