ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δεν είναι σίγουρο πως ο Λιβάι Γκαρσία θα βγάλει όλο το ματς με τον Άγιαξ

Η ΑΕΚ παίζει τον ευρωπαϊκό της τελικό αλλά δεν είναι δεδομένο πως ο Λιβάι Γκαρσία θα μπορέσει να αγωνιστεί σε όλο το 90λεπτο

Η ΑΕΚ παίζει τον ευρωπαϊκό της τελικό αλλά δεν είναι δεδομένο πως ο Λιβάι Γκαρσία θα μπορέσει να αγωνιστεί σε όλο το 90λεπτο
ΑΕΚ: Δεν είναι σίγουρο πως ο Λιβάι Γκαρσία θα βγάλει όλο το ματς με τον Άγιαξ
Συντάκτης: Γιάννης Χωριανόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ΑΕΚ δίνει λοιπόν τον ευρωπαϊκό της τελικό σήμερα Πέμπτη (14/12. 22:00) σε μια από τις πιο εμβληματικές έδρες στην Ευρώπη, σε αυτή του Άγιαξ. Ένα αποτέλεσμα που θα κρίνει αν όντως αυτή η εξελικτική διαδικασία με τον Ματίας Αλμέιδα πήγε φέτος ένα βήμα παραπάνω. Μεγάλο βήμα. Γιατί step up ήταν και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Υπάρχουν όμως δύο σημαντικά αλλά στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ. Η μη είσοδος στους ομίλους του Champions League και ο αποκλεισμός από την Αντβέρπ και οι προσδοκίες μετά τα δύο πρώτα ματς σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο γκρουπ του Europa League.

Η ΑΕΚ δίνει ιστορικό ματς και οι απουσίες είναι πολλές. Ο τραυματίας Στάνκοβιτς και ο τιμωρημένος Γκατσίνοβιτς ήταν δεδομένες. Ο Αραούχο δεν έχει επανέλθει και το ζήτημα είναι πότε θα γίνει αυτό. Ο Πόνσε και ο Πινέδα έμειναν στην Αθήνα κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή του Αλμέιδα.

Αν και ο Αργεντίνος είναι γνωστό πως μάλλον διαφορετικό το βλέπει το ποδόσφαιρο. Οι 11 που θα κατεβάσει είναι οι καλύτεροι στο μυαλό του και δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

ΑΕΚ: Ο Λιβάι και το 90λεπτο

Στα θετικά για τον Αλμέιδα πως επιστρέφει ο Γιόνσον αν και δεν είναι δεδομένο πως θα είναι στην 11άδα. Πιθανό ο Γαλανόπουλος δίπλα στον Σιμάνσκι. Με Αθανασιάδη, Σιντιμπέ (λίγες οι πιθανότητες του Ρότα), Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί η άμυνα. Μπροστά Άμραμπατ ή Ελίασον δεξιά, σίγουροι ο Μάνταλος και ο Τσούμπερ, θα φανεί σε ποιες θέσεις, άξονα ο ένας, αριστερά ο άλλος.

Στη διάθεση του Αλμέιδα επέστρεψε και ο Λιβάι Γκαρσία. Μετά την απουσία των Αραούχο, Πόνσε κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Το ζήτημα είναι πως όλα δείχνουν ότι ο Γκαρσία δε θα υπολογίζεται για όλο το 90λεπτο.

Εδώ θα φανεί τι διαχείριση θα κάνει ο Αλμέιδα. Αν δηλαδή τον ξεκινήσει και τον βγάλει κάποια στιγμή ή ξεκινήσει ο Τσούμπερ στην κορυφή (με Ελίασον ή Πισάρο αριστερά) και μπει ως αλλαγή ο Γκαρσία.

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον πρώτο σκόρερ πέρυσι της ΑΕΚ να μη θεωρείται σίγουρο πως θα βγάλει όλο το 90λεπτο.

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

 

Exit mobile version