ΑΕΚ

ΑΕΚ – Λαμία: Γκάλο και… κέρδισε!

Με ένα φάουλ-ποίημα, η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή κόντρα στη Λαμία και ξεκίνησε με το δεξί στον θεσμό του Κυπέλλο (2-1)

Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Μια κακή μέρα, λόγω και της απόφασης από το Πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, κατάφεραν να κάνουν κάπως καλύτερη οι παίκτες της ΑΕΚ. Παρά τις πολλές αλλαγές, η Ένωση έκανε το… come-back κόντρα στη Λαμία που προηγήθηκε και μπήκαν με το δεξί στον θεσμό του Κυπέλλου (2-1).

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ελλείψει των διεθνών παικτών, παρουσίασε την ΑΕΚ με διαφορετικά πρόσωπα. Ο Σβάρνας πήρε θέση στον Τσιγκρίσνκι, η τριάδα στο κέντρο Μοράν- Αϊντάρεβιτς- Τσόσιτς έπαιξε για πρώτη φορά, ενώ στα μεσοεπιθετικά άκρα τοποθετήθηκαν οι Γιαννιώτας και Μπότος. Όπως ήταν φυσικά, οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον δημιουργικό τομέα.

Η Λαμία το εκμεταλλεύτηκε και απείλησε περισσότερο, κυρίως με τις εμπνεύσεις των Δημούτσου και Μαστούρ. Ωστόσο, ο Τσιντώτας δεν ανησύχησε ιδιαίτερα και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με μηδέν παθητικό αμφότερες και μοιρασμένη κατοχή (50-50).

Εντελώς διαφορετικό ήταν το δεύτερο μέρος στην αναμέτρηση. Με τον Γιάννη Γιαννιώτα μπροστάρη, η ΑΕΚ έδωσε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, με τους Λαμιώτες να ακολουθούν. Από τη μία έχανε ευκαιρίες ο 25χρονος και από την άλλη ο Καραμάνος. Τελικώς αυτοί που προηγήθηκαν ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ο Βασιλαντωνόπουλος έφυγε στην κόντρα και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Ντένις Επσταϊν. Ο Γερμανός νίκησε με όμορφο πλασέ τον Τσιντώτα και  «έγραψε» το 0-1 (64΄).

Λίγο αργότερα, ο Γιαννιώτας έγινε αναγκαστική αλλαγή, έπειτα από σύγκρουσή του με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Μελίσσα και τελικώς αποχώρησε από το γήπεδο νωρίτερα. Η Ένωση πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα. Ο Μπογέ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και αφού έμεινε όρθιος, έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιακουμάκη για το 1-1 (73΄).

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ουζουνίδη προσπάθησαν να ανατρέψουν εντελώς το σκορ, αλλά άφηναν παράλληλα χώρους. Σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Δημούτσος πάσαρε στον ολομόναχο Καραμάνο, αλλά ο επιθετικός είδε τον Τσιντώτα να σταματά το πλασέ του εντυπωσιακά. Αφού λοιπόν δεν δέχθηκε το γκολ, το έβαλε. Ο Γκάλο πήρε το… όπλο του και με μια αριστουργηματική εκτέλεση (τη δεύτερη φέτος), έφερε «τούμπα» το ματς ,βγάζοντας χαρακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Μπήκε και ανέβασε ταχύτητα την ΑΕΚ. Ο Λούκας Μπογέ προκάλεσε και τα δυο γκολ της Ένωσης, με μια ασίστ στον Γιακουμάκη, ενώ κερδίζει και το φάουλ από το οποίο προήλθε το τέρμα του Γκάλο. Για 40 λεπτά, ο 22χρονος έδειξε την ποιότητά του και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του.

UP:  Και μόνο λόγω του εκπληκτικού του φάουλ, ο Ροντρίγκο Γκάλο ήταν ένας από τους κορυφαίους, καθώς ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ καλός ανασταλτικά, ενώ προσπάθησε να προσφέρει και δημιουργικά. Πολύ καλή παρουσία και από τον Γιακουμάκη, ο οποίος σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης σε καίριο σημείο.

DOWN: Ο Τάσος Καραμάνος ήταν ο μοιραίος της αναμέτρησης για τη Λαμία. Σε τρεις περιπτώσεις, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σπατάλησε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Ειδικά στη φάση του 80ου λεπτού, η αστοχία του θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της αναμέτρησης και να δώσει τη νίκη στην πολύ καλή μέχρι εκείνο το σημείο ομάδα του Χάβου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλή διαιτησία από τον κ. Τζήλο. Ο άρχων του αγώνα ακολούθησε πιστά το γράμμα του νόμου και κάθε κάρτα που έβγαλε κρίνεται ως δικαιολογημένη. Καλή παρουσία και από τους βοηθούς. Χαρακτηριστική, η φάση με τον Μπογέ, όπου δεν υπέδειξαν ορθώς οφ-σαϊντ και τον άφησαν να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στη φάση της ισοφάρισης. \

ΓΚΟΛ: 64΄ Επσταϊν / 73΄ Γιακουμάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35΄ Γιαννιώτας, 42΄ Μοράν, 58΄Μπότος, 58΄ Μπογέ, 78΄ Σβάρνας/ 23΄ Οσμάν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσιγκερίσνκι, Σβάρνας, Μοράν, Τσόσιτς, Αϊντάρεβιτς (75΄ Κλωναρίδης), Μπότος (58΄ Μπογέ ), Γιαννιώτας (66΄ Γιούσης) Γιακουμάκης

Λαμία (Μ. Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Οσμάν, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Μαστούρ (66΄Μπουλούλης), Έπσταϊν, Καραμάνος (83΄ Κωστίκα).

Άλλο ΑΕΚ, άλλο ΠΑΟΚ

Exit mobile version