ΑΕΚ

ΑΕΚ – Μπάρκας: Αυτός τον πήγε στη Σέλτικ

Ο Βασίλης Μπάρκας είναι παίκτης της Σέλτικ με 4ετές, μάλιστα, συμβόλαιο και η ΑΕΚ έκανε την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της. Σε μια από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό, όμως, ο Μπάρκας γυάλισε στα υψηλότερα κλιμάκια των «Κελτών» (λογικό), οι οποίοι βέβαια είχαν πάρει μια γεύση από τις ικανότητές του...

Μπάρκας
Συντάκτης: Γιάννης Χωριανόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Βασίλης Μπάρκας είναι παίκτης της Σέλτικ με 4ετές, μάλιστα, συμβόλαιο και η ΑΕΚ έκανε την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της. Σε μια από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ευρώπη.

Για να γίνει αυτό, όμως, ο Μπάρκας γυάλισε στα υψηλότερα κλιμάκια των «Κελτών» (λογικό), οι οποίοι βέβαια είχαν πάρει μια γεύση από τις ικανότητές του στις διπλές αναμετρήσεις στα προκριματικά του Champions League το καλοκαίρι του 2018.

Ο 26χρονος διεθνής πορτιέρε, βέβαια, είχε συνδεθεί με πληθώρα ομάδων (Λιντς, Μπέτις) ενώ το καλοκαίρι του 2019 υπήρξε και η πρόταση της Μονπελιέ (5 εκατομμύρια ευρώ), η οποία απορρίφθηκε από την ΑΕΚ.

Οι Σκωτσέζοι γνώριζαν τις ικανότητες του Μπάρκα και τον είχαν στη short list που είχαν καταρτίσει αν δε συνέχιζε στη Γλασκώβη ο, μέχρι πέρυσι, βασικός αλλά και δανεικός από τη ΣαουθάμπτονΦρέιζερ Φόρστερ.

Για να προχωρήσει, ωστόσο, δυναμικά η μεταγραφή του Μπάρκα στη Σέλτικ, έπρεπε να αναλάβει δράση ο Νικ Χάμοντ. Ο άνθρωπος-κλειδί στη μεταγραφή αλλά και στη Σέλτικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσιντώτας: Ο next Νο1 της ΑΕΚ μετά τον Μπάρκα

Ο Χάμοντ στα 53 του, είναι από τον περασμένο Οκτώβριο Head of Football Operations στους «Κέλτες», με λίγα λόγια ο Νο1 για μεταγραφικές κινήσεις αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ήταν αυτή του Μπάρκα.

Στο βιογραφικό του επίσης έχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Γουέστ Μπρομ από τον Απρίλιο του 2016 αλλά και την παρουσία του στη Σέλτικ ως σύμβουλος τον Ιούνιο του 2019. 

Ο Χάμοντ υπήρξε τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική του καριέρα (με θητεία σε Άρσεναλ, Αμπερντίν και Ρέντινγκ μεταξύ άλλων) και είχε ξεχωρίσει τον Μπάρκα. Αυτόν ήθελε να φέρει στη Γλασκώβη και τα κατάφερε.

Μάλιστα, από τον Ιανουάριο και μετά είχε ρωτήσει την ΑΕΚ (την πρώτη φορά προ lockdown κορονοϊού) δύο φορές για τις απαιτήσεις που υπήρχαν για τη μεταγραφή.

Από εκεί και πέρα, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της με τη Σέλτικ να κάνει την πρώτη πρόταση που απορρίφθηκε και την οποία είχε αποκαλύψει το Sportime (3,5 εκατ. ευρώ + 1 μπόνους) για να έρθει και η δεύτερη που τελικά κατέληξε σε deal.

Άλλωστε, πάλι από το Sportime είχατε ενημερωθεί τόσο για το σοβαρό ενδιαφέρον (από τον περασμένο Οκτώβριο κιόλας) της Σέλτικ όσο και για το ενδεχόμενο να έρθει και δεύτερη πρόταση.

Όσο για τους μάνατζερ που ενεπλάκησαν σε μια τόσο μεγάλη μεταγραφή, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει αρκετός κόσμος. Οι πληροφορίες αναφέρουν για ένα γραφείο ατζέντηδων από την Κροατία αλλά και ένα δικηγορικό γραφείο με έδρα το Λονδίνο που βοήθησε στα συμβόλαια.

Και ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την παρουσία εκπροσώπου από ελληνικό γραφείο στη Γλασκώβη μαζί με τον Μπάρκα. 

 

Exit mobile version