ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το εκπληκτικό 2ο ημίχρονο και το κόλλημα του Αλμέιδα

Η ΑΕΚ έμεινε στην κορυφή και έκανε εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στη Θεσσαλονίκη! Το κόλλημα του Αλμέιδα πάντως δημιουργεί απορίες

Η ΑΕΚ έμεινε στην κορυφή και έκανε εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στη Θεσσαλονίκη! Το κόλλημα του Αλμέιδα πάντως δημιουργεί απορίες
ΑΕΚ: Το εκπληκτικό 2ο ημίχρονο και το κόλλημα του Αλμέιδα
Συντάκτης: Γιάννης Χωριανόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ΑΕΚ μετά από καιρο έδειξε να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων Με τη νίκη στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε και τα δύο ματς με τον Άρη όπως έπρεπε. Για να μείνει στην υπόθεση πρωτάθλημα. Και μάλιστα από την 1η θέση. Πήρε τους 6 από τους 6 βαθμούς που μπορούσε. Μετά από καιρό στο ύψος των περιστάσεων γιατί ούτε με τον Ολυμπιακό ήταν εκεί. Και ας κέρδισε. Ούτε με τον Παναθηναϊκό που έχασε. Ούτε με τον ΠΑΟΚ, που το 2-0 έγινε 2-2.

Το ματς στο «Κλ. Βικελίδης» έχει αρκετά πράγματα για ανάλυση. Είχε φοβερό ενδιαφέρον. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ακολούθησε το ρυθμό της ΑΕΚ. Όταν τη βρήκε σε ανοιχτό γήπεδο ανταποκρίθηκε. Έκανε φάσεις, είχε αποκρούσεις ο Αθανασιάδης. Και γκολ ο Μορόν.

Το κυρίαρχο ζήτημα βέβαια είναι το εντυπωσιακό κόλλημα που έχει ο Αλμέιδα. Ο προπονητής της ΑΕΚ ξέρει τόση μπάλα όσοι λίγοι στην Ελλάδα. Βασικά, οι τοπ προπονητές στην Ελλάδα (Μεντιλίμπαρ, Λουτσέσκου, Τερίμ) ξέρουν ανάλογη μπάλα. Αλλά δεν είναι δυνατόν να μη βλέπει πως το Σιμάνσκι, Γιόνσον στα χαφ δεν τσουλάει. Αλλά τους βάζει.

Με αυτό το δίδυμο, η ΑΕΚ δεν μπορεί να αναπτυχθεί με τίποτα από τον άξονα. Αλλά με τίποτα. Λόγω αυτού χάνεται και ο παίκτης που είναι πίσω από τον φορ. Στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Τσούμπερ, που ούτως ή άλλως δε φαίνεται να είναι στα καλύτερα του.

Ο Αλμέιδα το άλλαξε αυτό γύρω στο 70′. Μετά το 80′ που είχε αργήσει στις αλλαγές του έβαλε και τον Λιούμπισιτς.

Το ματς πάντως το κέρδισε γιατί είχε τον Άμραμπατ σε εμφάνιση 30άρη. Ο μαροκινός ήταν με διαφορά ο καλύτερος. Μόνο ο Χουτεσιώτης τον πλησίαζε σε εμφάνιση. Ο νεαρός Έλληνας πορτιέρε που κρίθηκε αυστηρά στη Θεσσαλονίκη, πήγε να σταματήσει μόνος του τους πρωταθλητές Ελλάδας. Και φυσικά γιατί η Ένωση έκανε εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο. Θύμισε την περσινή ΑΕΚ, σταμάτησε στις 27 τελικές.

Εν όψει Παναθηναϊκού, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντως αν ο Αλμέιδα συνεχίσει με Σιμάνσκι, Γιόνσον. Δεν αποκλείεται πάντως.

Η Ευρώπη παίζει μπάλα στην Interwetten!

Exit mobile version