ΑΕΚ

«Αγιά Σοφιά»: Σε 3 δόσεις τα 20 εκατ.ευρώ της Περιφέρειας

Η ΑΕΚ προχωρά με γοργούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου της, «Αγιά Σοφιά», στη Νέα Φιλαδέλφεια
«Αγιά Σοφιά»: Σε 3 δόσεις τα 20 εκατ.ευρώ της Περιφέρειας

Η ΑΕΚ προχωρά με γοργούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου της, «Αγιά Σοφιά», στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Μάλιστα, η τυπική έγκριση των 20 εκατ.ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ έχει γίνει εδώ και καιρό. Στη «Διαύγεια» αναρτήθηκαν τα πάντα με λεπτομέρειες, ενώ πλέον υπάρχει εκεί και ο τρόπος καταβολής τους. Χθες αναρτήθηκε ότι το ποσό θα χωριστεί σε τρία μέρη και αφορά τις εργασίες για την «Αγιά Σοφιά» με την μορφή χρηματοδότησης από την Περιφέρεια. Φέτος θα καταβληθούν 3 εκατ.ευρώ, το 2020 10 εκατ.ευρώ και το 2021 άλλα 7 εκατ.ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι και στην Περιφέρεια υπολογίζουν ότι το γήπεδο θα ολοκληρωθεί την σεζόν 2020/21 και θα δοθεί και η τελευταία δόση όταν έχει ολοκληρωθεί πια.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση που είχε παρθεί από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης πολυετούς υποχρέωσης για το ενταγμένο στον Π/Υ 2019 έργο: της «Αγιά Σοφιάς» με την κωδική ονομασία: «Κατασκευή γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας», ΚΑΕ 9777.01.021, του Φορέα 01.072.

Ξεχωριστά τα 8,2 εκατ.ευρώ της υπογειοποίησης

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει αναθέσει και το σημαντικό έργο της υπογειοποίησης στην εταιρία Ιntracat συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη (εξού και ακόμη ένας λόγος της μεγάλης κόντρας που ξέσπασε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη) με το ποσό των 8,2 εκατ.ευρώ και αποτελούν ξεχωριστή υπόθεση από τα 20 εκατ.ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Η υπογειοποίηση αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου και να ολοκληρωθεί περίπου παράλληλα με το γήπεδο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Αγιά Σοφιά»: Σε 3 δόσεις τα 20 εκατ.ευρώ της Περιφέρειας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...