ΑΕΚ

«Αγιά Σοφιά»: Ζήτησε άδεια χρηματοδότησης η ΑΕΚ

«Αγιά Σοφιά»: Την άδεια να χρηματοδοτήσει τις εργασίες για το νέο γήπεδο ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αίτημα της, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
«Αγιά Σοφιά»: Ζήτησε άδεια χρηματοδότησης η ΑΕΚ

«Αγιά Σοφιά»: Την άδεια να χρηματοδοτήσει τις εργασίες για το νέο γήπεδο ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αίτημα της, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το νόμο 4603/2019, του Γιώργου Βασιλειάδη, χρειάζεται άδεια από την ΕΕΑ. Αυτή διαδικασία απαιτείται, με βάση τον πρόσφατο νόμο, για να μπορεί μια ΠΑΕ να μπορεί να χρηματοδοτήσει τα έργα υποδομής της. Και απαιτεί έγκριση της ΕΕΑ από το νόμο Βασιλειάδη. Αυτή την έγκριση την ζητάει η ΑΕΚ από την ΕΕΑ για να είναι και καθόλα νόμιμη σε όλα. Και σε ένα έργο που έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι σήμερα από ιδιωτικά κεφαλαία (χωρίς ευρώ δανείου ή δημοσίου).

Το άρθρο που αφορά την ΑΕΚ και την «Αγιά Σοφιά»

Αναλυτικά το άρθρο 43 του νόμου  ν.4603/2019 αναφέρει τα εξής:

«Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες μπορούν, ύστερα από άδεια της Ε.Ε.Α:

(α) να χρηματοδοτούν τα ιδρυτικά τους αθλητικά σωματεία για τον σκοπό της ανέγερσης, ανακατασκευής, επισκευής ή και συντήρησης των αθλητικών τους εγκαταστάσεων και

(β) να αναθέτουν, με δική τους αποκλειστική δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο ιδρυτικό τους αθλητικό σωματείο ή σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή στο Ελληνικό Δημόσιο, και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

2. Η άδεια της Ε.Ε.Α. της παραγράφου 1 χορηγείται, ύστερα από σχετική αίτηση της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε., εφόσον: (α) συναινεί το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 ή ο ιδιοκτήτης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περίπτωση β΄ της παραγράφου 1, (β) δεν θίγονται υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τρίτων φυσικών ή νομικών προσώπων, (γ) δεν θίγεται η οικονομική βιωσιμότητα της Α.Α.Ε. και (δ) διαπιστώνεται η νομιμότητα της προέλευσης των κεφαλαίων της χρηματοδότησης. Αν δεν συντρέχουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, η σχετική αίτηση απορρίπτεται αιτιολογημένα».

Το αίτημα της ΑΕΚ πήρε αναβολή για τις 3/10.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί χορήγησης άδειας, κατ’ άρθρο 43 του ν.4603/2019.

ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 03-10-19».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.