ΑΕΚ

Επιβεβαίωση Sportime: Ο Γαλανόπουλος στο χειρουργείο!

Τα μαντάτα τελικά για τον Κώστα Γαλανόπουλο δεν είναι καλά. Κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει το Sportime εδώ και ημέρες...
Επιβεβαίωση Sportime: Ο Γαλανόπουλος στο χειρουργείο!

Τα μαντάτα τελικά για τον Κώστα Γαλανόπουλο δεν είναι καλά. Κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει το Sportime εδώ και ημέρες

Και αυτό διότι τελικά είναι οριστική και επίσημη η απόφαση της ΑΕΚ και του διεθνή μέσου να μπει άμεσα στο χειρουργείο.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος παρά το χειρουργείο που έκανε το 2019 και την αποθεραπεία που ακολούθησε, συνεχίζει να νιώθει πόνους και το τελευταίο διάστημα ακολουθεί ξανά ατομικό πρόγραμμα στα Σπάτα.

Ετσι, πάρθηκε η απόφαση αρχικά να δει τι συμβαίνει και έτσι διαπιστώθηκε ότι πρέπει να μπει άμεσα για επέμβαση.

Κάτι που οδήγησε στην απόφαση του να χειρουργηθεί ξανά δύο χρόνια μετά. Αυτό που μένει να αποφασιστεί είναι το πού και το πότε, δηλαδή εάν ο Κώστας Γαλανόπουλος θα χειρουργηθεί στην Ολλανδία ή εάν θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου, βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Ολλανδό ειδικό γι’ αυτές τις περιπτώσεις Νικ Φαν Ντάικ, με τον οποίο έχει μακρά φιλία και συνεργασία.

Ο Φαν Ντάικ εξέτασε μαζί με τον Λάκη Νικολάου τον Γαλανόπουλο τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα (ήταν εδώ για ένα συνέδριο), στη συνέχεια έγιναν κάποιες ειδικές εξετάσεις και απομένουν οι τελικές αποφάσεις για το πότε και το που.

Ετσι, ο Γαλανόπουλος θα μπει άμεσα για επέμβαση και θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς την ίδια ώρα έχει ξανά τον Αντρέ Σιμόες ως λύση στα χαφ, που πλαισιώνει τους Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι και Σάκχοφ.

O Nικολάου για τον Γαλανόπουλο

Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου, μίλησε για τον τραυματισμό του Κώστα Γαλανόπουλου.

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Λάκης Νικολάου για τον Κώστα Γαλανόπουλο, αλλά και τον Αντρέ Σιμόες:

«Είστε οι πρώτοι που με ρωτάτε για το θέμα του Κώστα και είναι περίεργο γιατί ο πρώτος που πρέπει να ερωτηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο γιατρός. Δεν γίνεται ένα τέτοιο θέμα να έχει τόση παραφιλολογία. Μπορεί ο καθένας να ξέρει τι γίνεται όταν ο υπεύθυνος γιατρός δεν έχει πει τίποτα; Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον κιτρινισμό. Φεύγουμε από κάθε λογική πλέον. Ενδιαφερόμαστε για τα προσωπικά στοιχεία κάθε ανθρώπου, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή 23 χρονών πρέπει να τον ξεγυμνώσουμε, να τον διαλύσουμε.

Ο Κώστας είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη συγκεκριμένη περίπτωση και μετά από διαδικασίες που ο ίδιος ξέρει πόσο δύσκολα τις πέρασε, κατάφερε και επέστρεψε. Δυστυχώς ο τραυματισμός αφορούσε σε ένα σημείο πολύ ευαίσθητο σημείο όπως είναι ο χόνδρος. Είχε ένα οστεοχόνδρινο κάταγμα στον αστράγαλο που αντιμετωπίστηκε τη δεδομένη στιγμή με τον τρόπο που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Κατάφερε και το ξεπέρασε, αλλά η μεγάλη φόρτιση σε αυτό το σημείο τον έκανε να έχει ξανά ενοχλήσεις και να δούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι πιο ριζικό. Την περίοδο που έπαθε αυτή την υπερφόρτιση, με το να βρίσκεται στην Εθνική ή με το να θέλει να βρεθεί στην ενδεκάδα ενός αγώνα επειδή τον πιστεύει ο προπονητής του, όπως με τον Ιωνικό, όπου έσφιγγε τα δόντια, είδε ότι δεν καταφέρνει να το ξεπεράσει. Είχα λοιπόν μια επαφή με τον πιο κατάλληλο άνθρωπο για τέτοια θέματα, τον χειρουργό Νικ Φαν Ντάικ, που ήταν στην Αθήνα για ένα συνέδριο και βρήκα την ευκαιρία να πάρουμε και τη δική του τη γνώμη. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Δεν καταλαβαίνω τις συζητήσεις τι φταίει και τι δεν φταίει. Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που αντιμετωπίζονται εύκολα και κάποιες δύσκολες. Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργούμε παραφιλολογία και δημιουργούμε άσχημες εντυπώσεις. Επειδή έχω περάσει από το στάδιο του ποδοσφαιριστή και έχω αυτή την ευαισθησία, ξέρω ότι ο καθένας θέλει να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σε κάποιες περιπτώσεις ένιωθε καλύτερα, δεν ήθελε να χάσει κάποιες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα αυτός ο ερεθισμός στον χόνδρο να μην έχει τον απαραίτητο χρόνο να επουλωθεί. Αλλά δεν φταίει αυτό. Φταίει το είδος του τραυματισμού.

Δεν είναι όλοι οι τραυματισμοί ίδιοι. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί στον αστράγαλο και καθένας θέλει τη δική του αντιμετώπιση. Δεν πρέπει και το ιατρικό τιμ να βγαίνει και να λέει στον καθένα τι ακριβώς έχει ο παίκτης και τι γίνεται ή τι δεν γίνεται. Το θέμα είναι πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε σωστά το κάθε περιστατικό. Ο Κώστας είχε αυτόν τον ιδιαίτερο τραυματισμό, έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει, παρακολουθούσαμε την εξέλιξή του και χαρήκαμε όταν γύρισε. Υπερφόρτωσε λίγο περισσότερο σε κάποιες καταστάσεις, αυτό δεν είχε αποκατασταθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να έχει νέες ενοχλήσεις. Αυτές τις ενοχλήσεις θα προσπαθήσουμε να τις φτιάξουμε με μια νέα εγχείρηση. Ο χρόνος της αποθεραπείας του εξαρτάται από το τι θα βρούμε. Εγώ ζήτησα και θα έχω τη βοήθεια και του Φαν Ντάικ για να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα στον παίκτη, γιατί είναι ίσως ο κορυφαίος στον κόσμο σε τέτοια θέματα. Ο Κώστας αντιμετωπίζεται με ευαισθησία και δεν γίνεται να ακούμε τόσες αηδίες. Είναι κρίμα και για τον παίκτη, και για τον σύλλογο και για το ίδιο το ιατρικό τιμ να τα ακούει όλα αυτά. Είναι δυνατόν όποιος θέλει να πει το μακρύ του και το κοντό του να μην με πάρει ένα τηλέφωνο; Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας δεν σήκωσε το τηλέφωνο να μου πει “ρε Λάκη, τι συμβαίνει εδώ”».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιβεβαίωση Sportime: Ο Γαλανόπουλος στο χειρουργείο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...