ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βλέπει τον Βελκόφσκι για την άμυνα! (vids)

Ο Σκοπιανός Ντάρκο Βελκόφσκι είναι ένας από τους κεντρικούς αμυντικούς που τσεκάρει η ΑΕΚ και για τον Ιανουάριο και ενόψει του καλοκαιριού

Ο Ντάρκο Βελκόφσκι
Ο Ντάρκο Βελκόφσκι
Συντάκτης: Τάσος Καπετανάκος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει επί της ουσίας τις μεταγραφικές αναζητήσεις της και στο πλαίσιο αυτό τσεκάρει πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, ένα από τα ονόματα που έχουν συζητηθεί στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ είναι και αυτό του Ντάρκο Βελκόφσκι. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός από τα Σκόπια αγωνίζεται στην Ριέκα και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Το περασμένο καλοκαίρι αγωνίστηκε με την χώρα του στο EURO 2021 (βασικός με Αυστρία, Ουκρανία και Ολλανδία) και ανέβασε αρκετά τις μετοχές του. Ο ύψους 1,88μ. αμυντικός μπορεί να αγωνιστεί επίσης και στα χαφ, ενώ χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και έχει βοηθήσει πολύ την Ριέκα να βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος Κροατίας, δύο βαθμούς πίσω από την Οσιγιεκ.

Η ΑΕΚ τσεκάρει την προοπτική του Βελκόφσκι και ενόψει Ιουνίου, οπότε μένει ελεύθερος στην αγορά. Όμως δεν αποκλείεται να κάνει κίνηση και τον Ιανουάριο αν διαπιστωθεί ότι χρειάζεται κεντρικός αμυντικός και πρέπει να αποκτηθεί στόπερ. Κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει ξεκάθαρο και αναμένεται η συνάντηση του Αργύρη Γιαννίκη με τους Παναγιώτη Κονέ και Γιάννη Παπαδημητρίου.

Με την Εθνική της πατρίδας του ο Βελκόφσκι έκανε το ντεμπούτο του το 2014 και έκτοτε μετρά 38 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ στην Κροατία αγωνίζεται από το 2018, με την Ριέκα να τον αποκτά από την Βαρντάρ και έχει καταγράψει συνολικά 61 συμμετοχές, έχει πετύχει δύο γκολ και έχει μοιράσει και δύο ασίστ. Συγκεκριμένα την πρώτη του χρονιά είχε 7 γκολ, την δεύτερη του σεζόν 22 και την τρίτη 16 συμμετοχές και ένα γκολ. Την τρέχουσα σεζόν παίρνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής από την Ριέκα, καθώς μετρά ήδη 16 συμμετοχές και ένα γκολ και αποτελεί βασική μονάδα του συλλόγου.

Τις περισσότερες συμμετοχές του τις έχει καταγράψει με τη φανέλα της Ραμποτνίτσκι, καθώς από το 2011 έως το 2015 αγωνίστηκε 117 φορές, έβαλε 11 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ, προτού μετακομίσει στην Βαρντάρ με την οποία από το 2015 έως το 2018 αγωνίστηκε 59 φορές, σκοράροντας 3 γκολ και μοιράζοντας 4 ασίστ.

Για τον Βελκόφσκι ενδιαφέρθηκε το περασμένο καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός, αλλά έπρεπε να πληρωθεί ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ.ευρώ για να αποκτηθεί, ενώ τον είχε τσεκάρει και η Φράιμπουργκ. Να θυμίσουμε ότι ο 26χρονος έχει αρνηθεί νέο συμβόλαιο από την Ριέκα και όλα δείχνουν ότι θέλει να μείνει ελεύθερος και να μπορεί να υπογράψει από την 1η Ιανουαρίου όπου θέλει ο ίδιος.

Δείτε τον Βελκόφσκι στο γήπεδο:

Exit mobile version