ΑΕΚ

Ματίας Αλμέιδα: Η ΑΕΚ παίρνει και πρέπει να στηρίξει το ρίσκο με τον άνθρωπο που έκανε πέρα την Αστυνομία για να φιλήσει το σήμα της Ρίβερ μέσα στο Μπομπονέρα

Ο Ματίας Αλμέιδα θα δείξει και στην Ευρώπη τι προπονητής είναι, το σίγουρο είναι πως δε θα βαρεθεί κανείς

Η ΑΕΚ πρέπει να στηρίξει το ρίσκο με το Ματίας Αλμέιδα που έκανε πέρα την Αστυνομία για να φιλήσει το σήμα της Ρίβερ στο Μπομπονέρα.
Η ΑΕΚ πρέπει να στηρίξει το ρίσκο με το Ματίας Αλμέιδα που έκανε πέρα την Αστυνομία για να φιλήσει το σήμα της Ρίβερ στο Μπομπονέρα.
Συντάκτης: Γιάννης Χωριανόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η ΑΕΚ έχει νέο προπονητή, όχι επίσημα βέβαια και αυτός είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα, θρύλος της Ρίβερ Πλέιτ, λατρεύτηκε στη Λάτσιο, κέρδισε και τον κόσμο της δύσκολης Ίντερ.

Διεθνής με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, κολόνα για πολλά χρόνια στη μεσαία της γραμμή, έτρεχε και μάρκαρε σαν τον σκύλο και έβαζε τα πόδια του στη φωτιά.

Όχι επειδή τόση μπάλα ήξερε αλλά επειδή αυτή η εικόνα αποτύπωνε και τη φιλοσοφία του για τη ζωή.

Ο Αλμέιδα ως γνήσιο τέκνο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας της Αργεντινής δίνει βάση σε δύο πράγματα. Στη δέσμευση και την αφοσίωση. Θέλει όσοι είναι δίπλα του και εργάζονται μαζί του να είναι έτοιμοι να «πεθάνουν» για αυτό.

Είτε βρίσκεται στη Ρίβερ Πλέιτ της δεύτερης κατηγορίας ως προπονητής, είτε στην Τσίβας, είτε στο Σαν Χοσέ είτε στην ΑΕΚ.

Με μια ψυχρή ματιά η ΑΕΚ τζογάρει. Παίρνει προπονητικό ρίσκο. Μόνο και μόνο που ο Αλμέιδα δεν έχει δουλέψει ποτέ στην Ευρώπη, είναι γεγονός που εμπεριέχει ρίσκο.

Στην Αργεντινή δεν έμεινε πολύ, μέσα σε ένα βράδυ έγινε προπονητής όταν όλα σκοτείνιασαν γύρω και η τεράστια Ρίβερ Πλέιτ έπεσε στη Β’ Εθνική κατηγορία. Ακόμα και τώρα μοιάζει απίστευτο.

Με την Μπάνφιλντ και πάλι δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά έχει να λέει πως την ανέβασε κατηγορία.

Στο Μεξικό έφτιαξε το όνομά του

Όντως στο Μεξικό έφτιαξε το όνομά του και τα επιτεύγματα με την Τσίβας (που έχουν ήδη αναφερθεί και αναλυθεί) είναι σημαντικά.

Στο MLS, ωστόσο, δεν έκανε την τεράστια διαφορά και το γεγονός πως το πρότζεκτ στο Σαν Χοσέ δεν προχώρησε όπως θα ήθελε ο ίδιος στην 3ετία που ήταν εκεί, τον οδήγησε στην απόφαση να δοκιμάσει επιτέλους στην Ευρώπη.

Είναι κάτι που κάνουν όλοι οι προπονητές στην Αργεντινή, ειδικά όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου που υπήρξε τόσο μεγάλος παίκτης. Και δυναμική προσωπικότητα.

Η είδηση πως ο Αλμέιδα έρχεται στα 49 του στην Αθήνα θα παίξει πρώτη είδηση για καιρό στην Αργεντινή αλλά σίγουρα και στο Μεξικό, που πέτυχε προπονητικά.

Το πρωτάθλημα του Μεξικού δεν είναι για πέταμα, οι ομάδες έχουν οι περισσότερες μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτές της Αργεντινής αλλά είναι κάτι απαραίτητο για να προσελκύσουν προπονητές και παίκτες (όπως ο Ζινιάκ π.χ. που είναι ήδη legend εκεί). Δεν είναι όμως εκείνο που θα δώσει τη βεβαιότητα και τη σιγουριά πως ένας τεχνικός που πήγε καλά εκεί θα πετύχει και στην Ευρώπη.

Η τακτική, το ταπεραμέντο και η μενταλιτέ είναι διαφορετικά πράγματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Στην Ευρώπη ο Αλμέιδα γνωρίζει πολύ καλά πως θα αντιμετωπίσει διαφορετικές καταστάσεις. Το αν θα τα καταφέρει θα φανεί από τα αποτελέσματα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ πρέπει και οφείλει να στηρίξει το ρίσκο που παίρνει μια και θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα μπει στην OPAP Arena.

Επίσης είναι δεδομένο πως δε θα πλήξουμε.

Ο Ματίας Αλμέιδα και το SuperClasico που έμεινε στην ιστορία

Οι ιστορίες που τον ακολουθούν είναι πολλές, οι περισσότερες έχουν γραφτεί ήδη και στην Ελλάδα (όπως αυτή που κυνήγησε οπαδό της Σαν Χοσέ) αλλά ο Ματίας Αλμέιδα θα μείνει για πάντα στην ιστορία για εκείνο το SuperClasico της 15ης Μαΐου του 2011.

Η Μπόκα υποδεχόταν για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κλαουσούρα την Ρίβερ Πλέιτ μέσα στη θρυλική της έδρα, το Μπομπονέρα.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν πήγαινε για τίποτα, τερμάτισαν μάλιστα εκτός 6άδας σε εκείνο το πρωτάθλημα που κατέκτησε η Βελέζ Σάρσφιλντ με προπονητή τον νυν της εθνικής Περού Ρικάρντο Γκαρέκα.

Αφού δεν πήγαιναν που δεν πήγαιναν για τίποτα, η κλωτσιά πήγαινε και ερχόταν και στο 31’ η Μπόκα ήταν ήδη μπροστά 2-0, με τον Μάρτιν Παλέρμο να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νίκολας Κολάσο (που έχει περάσει από τον Άρη).

Στις καθυστερήσεις η Μπόκα του Ρικέλμε μεταξύ άλλων έκανε ένα φάουλ έξω από την περιοχή της αλλά οι παίκτες της για να σπάσουν τα νεύρα των αντιπάλων πετούσαν την μπάλα δεξιά και αριστερά.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν άντεξε και όρμηξε στο παλικάρι που λέγεται Κλεμέντε Ροντρίγκες (ήταν και συμπαίκτες στην Εθνική) και ακολούθησε γενική σύρραξη.

Ο νυν κόουτς της ΑΕΚ αποβλήθηκε αλλά στο δρόμο για τα αποδυτήρια και πριν φτάσει στα σκαλοπάτια, κοντοστάθηκε μπροστά στη Θύρα 12 και άρχισε να φιλάει το σήμα και τη φανέλα.

Τρεις έντρομοι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του και σήκωσαν τις ασπίδες για να τον γλιτώσουν από τα αντικείμενα, εκείνος εκνευρισμένος τους έκανε πέρα, φώναζε προς την εξέδρα της Μπόκα και στη συνέχεια τα έβαλε και με τους Αστυνομικούς.

Με την κάμερα να τον ακολουθεί.

Αν μη τι άλλο, ο Αλμέιδα θα ζει στο έπακρο τα ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Αθλητικές ειδήσεις

Τρεις ελληνικές ομάδες ήθελαν τον άλλοτε άσο του Παναθηναϊκού, πήγε στη Μακάμπι!

Ο μεγαλοατζέντης Μίνο Ραϊόλα, τα παρατάει όλα!

Λίβερπουλ: Τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ για τον Τσιμίκα!

Έρχεται η μεγαλύτερη κρίση στην Παγκόσμια Ιστορία

 

Exit mobile version