ΑΕΚ

“Αγιά- Σοφιά” με ιταλική φινέτσα

Οι "κιτρινόμαυροι" ήρθαν σε συμφωνία με τον ιταλικό κατασκευαστικό κολοσσό Cimolai, ο οποίος θα αναλάβει το σκέπαστρο του νέου "στολιδιού" τηςΑΕΚ
“Αγιά- Σοφιά” με ιταλική φινέτσα
Την επέτειο ενός χρόνου από την έναρξη των εργασιών στην “Αγιά- Σοφιά” επέλεξαν από την ΑΕΚ για να ανακοινώσουν την εταιρία που θα αναλάβει την δημιουργία του στεγάστρου του νέου γηπέδου.
Μια κατασκευή που θα έχει ιταλική υπογραφή και φινέτσα, με τον ιταλικό κατασκευαστικό κολοσσό Cimolai, να είναι αυτός που θα επωμιστεί το “καπέλο” του “στολιδιού” της “Ενωσης”.  Ενας όμιλος που έχει να επιδείξει πλούσιες περγαμηνές και ο οποίος έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και μοντέρα σκέπαστρα, στάδια και έργα ανά τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της συμφωνίας:
“H Δικέφαλος 1924 ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ανακοινώνουν ότι συμφώνησαν να αναθέσουν την πιο σύνθετη, αλλά και πιο σημαντική εργολαβία του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία αφορά τον μεταλλικό σκελετό του σκέπαστρου καθώς και τη μεμβράνη επικάλυψής του, στον ιταλικό κολοσσό Cimolai, μία από τις μεγαλύτερες και πλέον εξειδικευμένες εταιρίες μεταλλικών κατασκευών παγκοσμίως!
 
Η συμφωνία έγινε παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Cimolai, κ. Salvatore De Luna καθώς και του τεχνικού διευθυντή της εταιρίας, κ. Antonio Polita. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην πορεία για την αποπεράτωση του μεγάλου έργου, διότι το σκέπαστρο του γηπέδου αποτελεί μια πάρα πολύ δύσκολη κατασκευή και απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία, την οποία διαθέτει η εταιρία Cimolai.
 
H εταιρία Cimolai ιδρύθηκε το 1948 από τον Αρμάντο Τσιμολάι και τη σύζυγό του και τα τελευταία εβδομήντα χρόνια έχει κατασκευάσει μεταξύ άλλων πάρα πολλές μεταλλικές γέφυρες ανά τον κόσμο και πάνω από είκοσι στέγαστρα γηπέδων τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις του πλανήτη, όπως το FNB Stadium στο Γιοχάνεσμπουργκ, που φιλοξένησε τον τελικό του Μουντιάλ του 2010, το National Stadium στην Μπραζίλια για το Μουντιάλ του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία το 2016, το National Stadium στη Βαρσοβία για το Euro 2012, τα στέγαστρα τριών γηπέδων στη Ρωσία για το πρόσφατο Μουντιάλ και το στέγαστρο του Al Bayt Stadium στο Κατάρ για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.
 
Ο ιταλικός κολοσσός έχει κατασκευάσει επίσης το περίφημο στέγαστρο στο Millennium Stadium στο Κάρντιφ, το σκέπαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αλλά και το σκέπαστρο του διάσημου γηπέδου τένις Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.
 
H εταιρία Cimolai έχει επιπλέον αναλάβει μερικά έργα εξειδικευμένων μεταλλικών κατασκευών, όπως το υπόστεγο της Qatar Airways στην Ντόχα, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο, ένα γιγαντιαίο μεταλλικό τηλεσκόπιο στη Χιλή, ενώ πρόσφατα κατασκεύασε και το στέγαστρο του κτιρίου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιασμένο από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα, Renzo Piano.
 
Eίναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι για την πιο σημαντική και την πιο δύσκολη κατασκευή του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια επιλέχθηκε η κορυφαία εταιρία παγκοσμίως! Το συνολικό πρότζεκτ θα διαρκέσει περίπου δεκαπέντε μήνες και όταν τον προσεχή Απρίλιο ξεκινήσει η συναρμολόγηση του σκέπαστρου εντός του γηπέδου μας θα πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά στάδια κατασκευής στην πορεία που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
 
Μέχρι το μεγάλο μας όνειρο να αποτελέσει απτή πραγματικότητα!”

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «“Αγιά- Σοφιά” με ιταλική φινέτσα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.