Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς: «Του χρόνου είναι η χρονιά του Ανέλ»

Συνέντευξη έδωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Ρεφίκ Σαμπανάτζοβιτς, όπου και μίλησε για τον γιο του Ανελ Σαμπανάτζοβιτς που αγωνίζεται τώρα στην Ένωση.

Συνέντευξη έδωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Ρεφίκ Σαμπανάτζοβιτς, όπου και μίλησε για τον γιο του Ανελ Σαμπανάτζοβιτς που αγωνίζεται τώρα στην Ένωση.

«Ήταν εύκολο να φύγεις, αλλά πολύ πιο δύσκολο να επιστρέψεις », είπε αρχικά ο Ρεφίκ Σαμπανάτζοβιτς. «Ήμουν με τον γιο μου για 25 ημέρες, επέστρεψε και ο Άνελ έφτασε κάπως στο Σεράγεβο μέσω του Παρισιού. Υπάρχει λίγος χρόνος, καθώς πρέπει να επιστρέψει στις 6 Αυγούστου για την προετοιμασία»

Ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς που έγινε 21 ετών προσπαθεί να βρει τον χώρο του στην ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει μια έμπειρη ομάδα και δεν είναι εύκολο να εξασφαλίσεις μια θέση ανάμεσα στους ένδεκα καλύτερους. Όμως, ο Ανέλ έπαιξε 12 παιχνίδια σε ένα χρόνο, όχι πολλά αλλά όχι και λίγα, πιστεύω ότι η επόμενη σεζόν θα είναι δική του. Πρέπει να επισημάνω ότι ο Κρίστιτσιτς και ο Λιβάια τον βοήθησαν πολύ».

Πριν από λίγα χρόνια ο Ρεφίκ είχε δηλώσει πως θα ήθελε ο γιος του να φορέσει την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα: «Δεν έκρυψα ποτέ ότι θα ήθελα ο Ανέλ να με αντικαταστήσει στον Ερυθρό, παίζει ως αμυντικό χαφ όπως και εγώ. Πιστεύω σε αυτόν. Η Ελλάδα μπορεί να είναι μια καλή αρχή για το αστέρι μου», συνέχισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

«Ο Ανέλ βλέπει όλους τους αγώνες του Ερυθρού στην τηλεόραση, δεν έχασε ματς στο Champions League», πρόσθεσε σχετικά με την αγάπη του γιου του για την ομάδα του Βελιγραδίου.

Ο Ρεφίκ αναφέρθηκε και στον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Ντούσκο. Με έφερε στην ΑΕΚ, είναι εξαιρετικός προπονητής, κερδίσαμε τρεις τίτλους πρωταθλήματος και ένα Κύπελλο. Στη δεύτερη σεζόν, βγήκα παίκτης της χρονιάς στην Ελλάδα, αρκετές φορές ήμουν στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μετά από πέντε χρόνια στην ΑΕΚ, μετακόμισα στον Ολυμπιακό, σε δύο σεζόν, ήμασταν δύο φορές πρωταθλητές. Ο Ντούσαν είναι ένας θρύλος, ένας καλός κύριος, αν κάποιος μπορεί να «σφίξει» την εθνική ομάδα. Αν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι, είναι αυτός. Ο αντίπαλος μας στο μπαράζ είναι η Βόρεια Ιρλανδία, και στη συνέχεια παίζονται τα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Υπάρχει πολλή δουλειά, αλλά πιστεύω στο Ντούσκο».