ΑΕΚ

Το Μετρό που… έρχεται στην «Αγιά Σοφιά» (pic)

Ο σταθμός θα βρίσκεται στην πλατεία Πατριάρχου, σε απόσταση αναπνοής από το γήπεδο

Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Δημοσιεύθηκε επίσημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την  Αττικό Μετρό ΑΕ ο χάρτης με το σχέδιο για την επέκταση των γραμμών του Μετρό και ένας από τους σταθμούς που θα δημιουργηθεί, θα βρίσκεται δίπλα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Μια επέκταση που θα εξυπηρετήσει τη Νέα Φιλαδέλφεια πρωτίστως και δευτερευόντως την Ένωση, η οποία θα αποκτήσει τον δικό της σταθμό του Μετρό που θα βρίσκεται στην πλατεία Πατριάρχου. Έτσι η πρόσβαση στην “Αγια Σοφιά” θα είναι ακόμα πιο εύκολη καθώς η απόσταση από το γήπεδο είναι πολύ μικρή και καλύπτεται άνετα με τα πόδια.

Με τη δημιουργία αυτή του σταθμού και σε συνδυασμό την υπάρχουσα γραμμή του Ηλεκτρικού (Περισσός) η πρόσβαση στη Αγια Σοφιά θα είναι πολύ εύκολη από όλες τις περιοχές της Αθήνας και δεν θα είναι αναγκαία η χρήση ΙΧ, αποσυμφορίζοντας σημαντικά την κίνηση στη Λ. Δεκελείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Γραμμής 4 (ο ορίζοντας προσεγγίζει ακόμα και δεκαετία) αλλά όπως φαίνεται και στον χάρτη η υλοποίηση του έργου θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά η κίτρινη γραμμή έως το Άλσος Βεΐκου και στη συνέχεια η επέκταση της έως και την Πετρούπολη.

 

Exit mobile version