ΑΕΚ

Τσιγκρίνσκι: Όταν λείπει… χορεύει ο αντίπαλος

Η καταλυτική παρουσία του Ουκρανού που αλλάζει το πρόσωπο της οπισθοφυλακής της ΑΕΚ

Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η απουσία του χαρακτηριστική, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, όταν βρίσκεται στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, τότε η ομάδα του σπανίως θα γνωρίσει την ήττα.

Κάτι που σημειώνεται από τις αρχές της σεζόν 2017-2018, με αξιοθαύμαστη συνέπεια, καθώς στις τελευταίες 28 συμμετοχές του «Τσίγκρι» στο πρωτάθλημα και άλλες 11 αναμετρήσεις όπου αγωνίστηκε στο Κύπελλο- 39 στο σύνολο- «Δικέφαλος» έχει μόλις μία ήττα!

Και αυτή στον περσινό τελικό με τον ΠΑΟΚ, με την επιστροφή στον ελληνικό θρόνο μετά από 24 χρόνια να έχει κατακλύσει τα μυαλά των παικτών και να έχει εξαφανίσει την όποια συγκέντρωση.

Συνολικά δε, στους 44 αγώνες στο πρωτάθλημα από το 2016 έως και σήμερα, με τον Τσιγκρίνσκι στο χορτάρι, η ΑΕΚ έχει ηττηθεί μόλις 3 φορές.

Επομένως, όταν λείπει ο 32χρονος και συνυπολογίζοντας τις ελάχιστες επιλογές του Χιμένεθ για την αντικατάστασή του, οι αντίπαλοι επιθετικοί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και… χορεύουν, παράγοντας πολλές παραπάνω τελικές προσπάθειες από το κανονικό.

 

Exit mobile version