ΑΕΛ

ΠΑΕ ΑΕΛ: «Μας υπενθυμίζει την ανίκητη δύναμη της ενότητας»

Οι «βυσσινί» θυμήθηκαν την εξέγερση του 1988 μετά την απόφαση για τον Τσίγκοφ
ΠΑΕ ΑΕΛ: «Μας υπενθυμίζει την ανίκητη δύναμη της ενότητας»

Ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τον αγώνα των Λαρισαίων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1988 ανάρτησε η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Μεταξύ άλλων, η θεσσαλική ΠΑΕ ανέφερε πως ο συγκεκριμένος αγώνας όλων αποτελεί φάρο για νέες επιτυχίες για όλες τις «βυσσινί γενιές».

Η ανακοίνωση: «Εκείνο το πρωινό της 21ης Μαρτίου 1988, η εξεγερμένη θεσσαλική πρωτεύουσα ξύπνησε μ’ ένα κρυφό πόθο να φουντώνει στα στήθια της. Ο παλλαρισαϊκός ξεσηκωμός, ο ανεπανάληπτος αγώνας του «βυσσινί» λαού, κοίταζαν κατάματα τη δικαίωση. Που ήρθε, μετά την πρωτόγνωρη εξέγερση των 6 ημερών, καβάλα στις ακτίνες του ήλιου της δικαιοσύνης.

Η κατασταλτική κωδεΐνη δεν ήταν δυνατόν να μετατραπεί σε λησταρχίνα τίτλου. Η πρωθυπουργική παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη και το επίμαχο άρθρο εναρμονίστηκε με τα διεθνώς κρατούντα. Ο λαός της Λάρισας νίκησε, η ΑΕΛ δικαιώθηκε και ο δρόμος για την κατάκτηση του κορυφαίου άθλου στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ελλάδας, ξανάνοιξε!!!

Τριάντα χρόνια μετά, ο ιστορικός αγώνας ΟΛΩΝ των Λαρισαίων μας υπενθυμίζει την ανίκητη δύναμη της ενότητας και εξακολουθεί να αποτελεί φάρο φωτεινό για όλες τις «βυσσινί» γενιές».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΕ ΑΕΛ: «Μας υπενθυμίζει την ανίκητη δύναμη της ενότητας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.