ΑΦΜ: Το «τρίγωνο» ανάμεσα σε Ηρακλή, Κέρκυρα, Κρόνο Αργυράδων


Κώστας Λάππας

ΑΦΜ: Το «τρίγωνο» ανάμεσα σε Ηρακλή, Κέρκυρα, Κρόνο Αργυράδων


Δύο από τις ομάδες που έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα τους είναι ο Ηρακλής με την Κέρκυρα, με τη λύση ενός «καθαρού» ΑΦΜ να μοιάζει ως η ιδανική

Από τη μία πλευρά υπάρχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στη Football League λόγω των υπέρογκων ποσών που οφείλει σε ΙΚΑ, εφορία και τρίτους πιστωτές.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ομάδα του νησιού των Φαιάκων που επίσης ταλαιπωρείται από πολλά οικονομικά προβλήματα, οι προσφυγές είναι καθημερινές και επίσης αδυνατεί να αγωνιστεί στη Super League 2.

Το κοινό μυστικό ότι αμφότερες οι διοικήσεις των ΠΑΕ αναζητούν έναν ΑΦΜ χωρίς χρέη ήρθε να επιβεβαιώσει ο Γιάννης Καραϊσαρλής.

Ο πρόεδρος του Κρόνου Αργυράδων με δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 αναφέρθηκε στις συζητήσεις και τις ζημώσεις που γίνονται ανάμεσα στις εμπλεκόμεμες πλευρές, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους.

Το αφεντικό της νεοφώτιστης στη Football League ΠΑΕ υποστήριξε πως ο ίδιος θέλει να πουλήσει τον ΑΦΜ της ομάδας του, προκειμένου ο ίδιος να εμπλακεί διοικητικά στη Δόξα Δράμας!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Κρόνο Αργυράδων: «Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε ένα μικρό χωριό με μικρή δυναμική σε ό,τι αφορά τη Football League. Αυτή η Football League δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι μια πολυδάπανη κατηγορία, στην οποία είναι πολύ δύσκολο να κατέβει ένα μικρό χωριό. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα κατέβουμε».

Για το ενδιαφέρον του Ηρακλή να αποκτήσει το ΑΦΜ του Κρόνου: «Προσπαθούμε να βρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας με τον Ηρακλή ώστε να του μεταβιβάσουμε το ΑΦΜ. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις τώρα. Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να τελειώσει το θέμα για να ξέρουμε κι εμείς αλλά και ο Ηρακλής τι θα κάνουμε. Δεν είμαστε μακριά πάντως».

Για το πόσο κοστίζει η αγορά ενός ΑΦΜ της Football League: «Από 100 έως 300 χιλιάδες ευρώ. Ανάλογα πόσο ανάγκη έχει κάποιος ή για ποια ομάδα πρόκειται».

Για την πρόταση που δέχθηκε να συμμετέχει ο ίδιος στο εγχείρημα: «Παίζει και αυτό το σενάριο. Μου έγινε πρόταση να συμμετέχω κι εγώ στο εγχείρημα. Να πάρω το 51 ή το 49% των μετοχών, αναλόγως. Είναι μια δελεαστική πρόταση. Ο Ηρακλής είναι Ηρακλής, ομάδα με βαριά φανέλα και ιστορία. Το συζητάμε κι αυτό. Όχι όμως να αναλάβει ένας άνθρωπος, αλλά όλοι μαζί. Ορίζοντας είναι η Παρασκευή. Μου είπαν ότι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και οικονομικά. Μου έδωσαν ένα πλάνο για το τι μπορούν να κάνουν. Μου είπαν ότι θα γίνω πρόεδρος. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε έναν μπούσουλα στα χέρια μας».

Για το επαγγελματικό του προφίλ: «Εμείς είμαστεμια επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον τουρισμό, κάνουμε εισαγωγές με είδη εξοχής και τρόφιμα. Το τελευταίο διάστημα θα ανοίξουμε ένα υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Όταν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με τον Ηρακλή να ξέρουμε τι γίνεται και να βγάλουμε ακριβώς τα οικονομικά. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πούμε ότι θα δαπανήσουμε 1,5-2 εκ. ευρώ. Ο δικός μου στόχος είναι η δουλειά. Χωρίς δουλειά δεν γίνεται τίποτα. Με αυτήν την μικρή ομάδα ανεβήκαμε σε πέντε χρόνια τρεις κατηγορίες και οι δύο ήταν εθνικές κατηγορίες. Το εγχείρημα του Ηρακλή δεν έχει καμία σχέση με τον Κρόνο. Θέλει περισσότερο χρόνο, περισσότερη δουλειά και περισσότερα χρήματα. Βεβαίως, αν ο κόσμος διαπιστώσει πώς γίνεται κάτι σωστό, υπάρχει και το ανταποδοτικό».

Για τις υποσχέσεις που δέχθηκε από ανθρώπους του Ηρακλή: «Δέχθηκα διαβεβαιώσεις με τους ανθρώπους του Ηρακλή που μιλήσαμε για μεγάλους χορηγούς που μπορούν να βοηθήσουν προκειμένου να είμαι κατοχυρωμένος στο οικονομικό κομμάτι. Θα είναι μια συλλογική προσπάθεια, όχι ενός ανθρώπου. Στον Ηρακλή, ο οποίος είναι μια μεγάλη οντότητα και μεγάλη ιστορία, δεν μπορεί να έρθει ένας και μόνο να βάζει λεφτά. Πρέπει να τον τρέξει και σωστά».

Για τον τόπο διαμονής του: «Αυτή τη στιγμή είμαι στη Κέρκυρα, κατά βάση μένω στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από τη Δράμα. Έχω άριστες σχέσεις με τη Βόρεια Ελλάδα, γι’ αυτό ανοίγω και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη».

Για τους στόχους του με τον Ηρακλή αν αναλάβει την ομάδα: «Πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε από το νοικοκυριό. Ανάλογα με το κομμάτι των διοικούντων και τη δυναμική, θα βάλουμε και τον στόχο».

ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ: «Ουδέποτε ενδιαφερθήκαμε για την αγορά του ΑΦΜ άλλης ομάδος»

Ο πρόεδρος του Κρόνου Αργυράδων, Γιάννης Καραϊσαρλής, κουβεντιάζει με Ηρακλή και ΑΟΚ Κέρκυρα για την πώληση του ΑΦΜ των «μπλε», αλλά η Διοίκηση του ΑΟΚ διαψεύδει ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των «κυανέρυθρων»:

«Σε σχέση με δημοσιεύματα τα οποία είδαν σήμερα το φώς της δημοσιότητας θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής: «Ο ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την αγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας.

Όλοι στην ομάδα εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσης ώστε η ΠΑΕ να καταστεί βιώσιμη. Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την νέα διάρθρωση και το πλάνο για την επόμενη σεζόν».

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras