ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτά τα χρήματα κυνηγούν οι πέντε ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Οι ελληνικές ομάδες έχουν μπροστά τους κρίσιμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και μαζί και συγκεκριμένους στόχους για να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους.

Οι ελληνικές ομάδες έχουν μπροστά τους κρίσιμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και μαζί συγκεκριμένους στόχους για να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους.
Αυτά τα χρήματα κυνηγούν οι πέντε ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πόσα χρήματα κυνηγούν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν. Αύγουστο μήνα και θα έχουμε και τους πέντε εκπροσώπους από τη Stoiximan Super League να παίζουν ευρωπαϊκά ματς. Πέρα από προκρίσεις, οι ομάδες του Big-5 κυνηγούν και έσοδα για τα ταμεία τους.

Τα ποσά, ανάλογα με τις νίκες, τις ισοπαλίες, το market pool κάθε χώρας, τις προκρίσεις και τα έσοδα που αποδίδει η UEFA μετά την εκκαθάριση στο τέλος της σεζόν είναι πολύ περισσότερα. Παρακάτω κάνουμε λόγο για τα σίγουρα χρήματα, από τους αγώνες του καλοκαιριού.

Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της μίνιμουμ σε όμιλο του Conference League. Αυτό σημαίνει εξασφαλισμένα σχεδόν 3 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχει μπροστά της τις αναμετρήσεις με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αν προκριθεί και αποκλειστεί στα play off του Champions League, θα λάβει άλλα πέντε εκατ. ευρώ, ενώ αν περάσει στους ομίλους παίρνει 15.640.000.

Τα χρήματα που μπορεί να πάρει η ΑΕΚ

 

Ο Παναθηναϊκός με την πρόκριση επί της Ντνίπρο εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League και μαζί κι ένα αρκετά καλό ποσό. Αυτό αντιστοιχεί σε 3.630.000 εκατ. ευρώ. Αν προκριθεί από την Μαρσέιγ, βάζει σίγουρα άλλα πέντε εκατ. ευρώ στα ταμεία του και αν τελικά φτάσει στους ομίλους του Champions League ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα που μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός

 

Ο Ολυμπιακός θέλει τα έσοδα των ομίλων του Europa League και να προχωρήσει πέραν του Δεκεμβρίου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το πράττει συνήθως, δεν το κατάφερε πέρυσι ωστόσο. Τα έσοδα των ομίλων είναι 3.630.000. Για να τα πάρει πρέπει να περάσει της Γκενκ και την Τσουκαρίτσκι. Αν δεν τα καταφέρει, αλλά μπει στους ομίλους του Conference League, θα πάρει με 2.940.000. Αυτά θα τα λάβει σε περίπτωση που αποκλειστεί από την Τσουκαρίτσκι ή περάσει από τις Όσιγιεκ ή Αδανασπόρ αν αποκλειστεί από τη Γκενκ. Αν αποκλειστεί στα play off του Conference Leagueπαίρνει 750.000 ευρώ.

Τα χρήματα που μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός

 

ΠΑΟΚ και Άρης έχουν πιο ξεκάθαρα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στα ταμεία του στη χειρότερο 550.000, το ίδιο ισχύει και για τον Άρη με τη συμμετοχή τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Αν περάσουν από Χάιντουκ αντίστοιχα, αυτά τα ποσά θα αυξηθούν κατά 200.000 ευρώ. Αν καταφέρουν να μπουν στους ομίλους του Conference League έχουν να λάβουν από 2.940.000.

Τα έσοδα που μπορούν να έχουν ΠΑΟΚ και Άρης

 

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Exit mobile version