ΑΓΓΛΙΑ

Fantasy Premier League GW5: Πάμε συντηρητικά

Τι πρέπει να προσέξεις και ποιοι παίκτες αξίζουν μία ευκαιρία στην ομάδα σου

Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Fantasy Premier League GW5: Είναι νόμος πως κάθε αγωνιστική μετά από διακοπή πρωταθλήματος είναι περίεργη. Γι’ αυτό ελαχιστοποιούμε το ρίσκο. Ας δούμε σε τι κατάσταση γυρνούν οι παίκτες και οι γενναίες αλλαγές μπορούν να περιμένουν μία αγωνιστική.

Τα πράγματα, άλλωστε, είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα για τώρα. Εάν πηγαίνεις καλά, στηρίζεις τους παίκτες σου. Εάν όχι, υπομονή άλλη μία αγωνιστική πριν τη wild card. Για το εύκολο πρόγραμμα της Μάντσεστερ Σίτι τα έχουμε πει πολλάκις, ενώ για τη Λίβερπουλ απλά να έχετε στο μυαλό σας πως μετά τη Νιούκαστλ παίζει με την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Παρεμπιπτόντως, σημειώστε κάτι ακόμη. Από την επόμενη εβδομάδα πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά. Αρχίζουν και τα ευρωπαϊκά ματς. Αυτό σημαίνει πως Σίτι, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Τσέλσι θα ανοίξουν το rotation. Θεωρητικά αυτό δε θα ισχύσει για τις Γιουάιτεντ και Άρσεναλ που θα παίζουν με τα δεύτερα στο Europa League. Για τη Γουλβς ήδη η Ευρώπη την έχει φθείρει στο πρωτάθλημα. Θα συνεχίσει να το κάνει. Οπότε ίσως δεν είναι εύστοχο το να στηρίζεστε σε παίκτες της.

Fantasy Premier League GW5: Το εύκολο πρόγραμμα

  1. Πόσες φορές να πούμε ότι η Σίτι έχει πια πολύ βατά ματς; Ο Ντε Μπρόινε είναι σε τρομακτική κατάσταση και συνεχώς ανεβαίνει. Ο Στέρλινγκ δεν έδωσε βαθμούς με την Μπράιτον, αλλά παραμένει πολύ καλή λύση, ο Αγκουέρο το ίδιο. Χτύπησε ο Λαπόρτ και ανοίγει ο δρόμος για τον Οταμέντι. Και είναι και κατά 0.2 φθηνότερος του Ζιντσένκο. Μήπως;
  2. Θεωρητικά το πιο εύκολο παιχνίδι της αγωνιστικής το έχει η Λίβερπουλ. Μετά, όμως, πάει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά ακολουθούν εκτός με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και εντός με Λέστερ. Αξίζει το ρίσκο; Μάλλον ναι. Στη συνέχεια, βέβαια, χρειάζεται… ξεφόρτωμα άμεσα.
  3. Πρέπει να το γράφω εδώ και δύο αγωνιστικές. Θα επιμείνω. Τα ματς της Άστον Βίλα είναι πολύ καλά. Δώστε μία ευκαιρία σε Γκρίλις (που του στέρησαν ασίστ με την Κρίσταλ Πάλας) ή ΜακΓκίν.  Ίσως αξίζει και ένας εκ των Ένγκελς ή Χίτον.
  4. Το έχουμε ξαναπεί, αλλά δεν πειράζει. Από τη στιγμή που έβγαλε τη Λίβερπουλ η Μπέρνλι έχει τέσσερα ματς που είναι ό,τι πρέπει. Μπαρνς, ΜακΝίλ ή Γκούντμουντσον ίσως αξίζουν μία ευκαιρία.
  5. Τρία ματς «ευκαιρία» για την Μπόρνμουθ. Ένας εκ των δύο Γουίλσον, ο Φρέιζερ ή ο Κινγκ έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πόντους.

Οι επόμενες κινήσεις

  1. Πολύς κόσμος «τρελάθηκε» με τον Έιμπραχαμ και γι’ αυτό είναι η μεταγραφή που έκανα οι περισσότεροι. Το θέμα, όμως, είναι το timing. Ο Άγγλος φορ είχε δύο ματς με Νόριτς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Κοινώς βρήκε και τα έκανε. Εάν δεν τον είχες τότε, γιατί να τον πάρεις τώρα; Γουλβς έξω, Λίβερπουλ μέσα τα επόμενα δύο. Εκτός και αν πιστεύεις ότι θα συνεχίσει έτσι.
  2. Ντάνιελ Τζέιμς η δεύτερη μεταγραφή για την αγωνιστική. Δικαίως θα πούμε, αφού είναι μέσα στις φάσεις και σκοράρει. Δεν θα είναι εύκολο, όμως, για τη Γιουνάιτεντ το ματς με τη Λέστερ. Κρατήστε και κάτι ακόμα. Ο Μαρσιάλ επέστρεψε. Οι επιλογές του Σόλσκιερ αυξάνονται και ο Τζέιμς δεν θα είναι για πάντα βασικός, αν δε συνεχίσει να βγάζει μάτια.
  3. Ψάχνεις κάτι φθηνό και με αρκετή δόση ρίσκου; Κάλου Ρόμπινσον ο κύριος. Στο 5.3 είναι και έχει μέσα τη Σαουθάμπτον. Τα προβλήματα είναι δύο. Αρχικά τον δίνουν αμφίβολο και δευτερευόντως τα επόμενα δύο ματς είναι ζόρικα.
  4. Ο Θεμπάγιος ανεβαίνει. Πήγε στο 5.7 με μόνο ένα καλό ματς. Είχαμε πει πως είναι ρίσκο γιατί δε θα παίζει πάντα και δεν είχε και εύκολο πρόγραμμα. Ο Έμερι φαίνεται να μην έχει κατασταλάξει ανάμεσα σε αυτόν και στον Τορέιρα. Μήπως να μην μπλέξετε; Αν θέλετε οπωσδήποτε φθηνό χαφ της Άρσεναλ, υπάρχει και ο Γκεντουζί. Όχι ότι δίνει σταθερά πόντους… «Εγγύηση» είναι μόνο ο Ομπαμεγιάνγκ.
  5. Παραμένει στο 7.5 ο Αλέ που σκόραρε σε δύο διαδοχικά ματς. Αν συνεχίσει έτσι, θα ανέβει, όπως ο Λανσίνι που πήγε στο 6.6. Αντιθέτως, ο Φελίπε Άντερσον έπεσε. Μήπως να του δώσετε μία ευκαιρία; Με τη Νόριτς ήταν στις φάσεις και ας μην φάνηκε στους πόντους.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Exit mobile version