ΑΓΓΛΙΑ

Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ 1-2: Λυτρωτής ο Άλισον! (vid)

Απίστευτο! Η πρώτη λέξη που έρχεται ενδεχομένως σε κάποιον βλέποντας το φινάλε στο Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ καιγόταν για τη νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε υποβιβαστεί και τα κατάφερε στο τέλος με γκολ του τερματοφύλακά της! Παραδοσιακά δυσκολεύει η Γουέστ Μπρομ τη Λίβερπουλ. Φέτος στο «Άνφιλντ» της είχε...

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 1-2: Λυτρωτής ο Άλισον! (vid)
Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Απίστευτο! Η πρώτη λέξη που έρχεται ενδεχομένως σε κάποιον βλέποντας το φινάλε στο Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ καιγόταν για τη νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε υποβιβαστεί και τα κατάφερε στο τέλος με γκολ του τερματοφύλακά της!

Παραδοσιακά δυσκολεύει η Γουέστ Μπρομ τη Λίβερπουλ. Φέτος στο «Άνφιλντ» της είχε πάρει βαθμό με γκολ στο φινάλε και από τότε ξεκίνησε η πτώση των «ρεντς». Στο «Χόθορνς» πήγε να της κόψει το Champions League. Οι παίκτες του Σαμ Άλαρνταϊς έκαναν κατάθεση ψυχής, αλλά στο φινάλε ηττήθηκαν με 1-2.

Μέσα σε λίγες μέρες ο Κλοπ έσπασε δύο… κατάρες. Δεν είχε νικήσει ποτέ στο «Ολντ Τράφοντ» και δεν είχε βγει κερδισμένος ποτέ από μονομαχία με τον Σαμ Άλαρνταϊς! Κοινό των δύο εκτός έδρας αγώνων ότι η ομάδα του βρέθηκε νωρίς να χάνει.

Δεν μπήκε καθόλου καλά η Λίβερπουλ και στο 15′ από κάθετη του Ματέους Περέιρα ο Ρόμπσον-Κανού βγήκε μόνος του και πλάσαρε εύστοχα. Το προβάδισμα έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να κλειστούν πίσω και να μαρκάρουν λες και παιζόταν η παραμονή τους. Δέχτηκαν ευκαιρίες, όμως, και στο 33′ ο Σαλάχ με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε. Λίγο μετά είχε και δοκάρι ο Φιρμίνο για την ανατροπή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ πίεσε πολύ, είχε καλές στιγμές, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Η Γουέστ Μπρομ με τον Μπάρτλεϊ βρήκε γκολ στο 68′, αλλά αυτό ακυρώθηκε για οφσάιντ (σ.σ. δεν ήταν ο παίκτης που σκόραρε, αλλά άλλος που επηρέαζε τη φάση). Έως το φινάλε όλα έμειναν στην κόψη του ξυραφιού. Τελικά στο 90’+5 ο Άλισον μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ διαμόρφωσε το τελικό 1-2!

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Τζόνστον, Φέρλονγκ, Ατζάγι, Μπάρτλεϊ, Τάουνσεντ, Φίλιπς, Γκάλαχερ, Γιοκουσλού (75′ Λίβερμορ), Ντιανγκανά (73’Μέιτλαντ-Νάιλς), Περέιρα, Ρόμπσον-Κανού (82′ Γκραντ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Ρις Γουίλιαμς (84′ Βαϊνάλντουμ), Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Τζόουνς (59′ Σακίρι), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Τρίτη (11/5)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ 1-2 (15′ Γκρίνγουντ – 10′ Τόμας, 66′ Σογιουντσού)

Τετάρτη (12/5)

Τσέλσι-Άρσεναλ 0-1 (16′ Σμιθ Ρόου)

Παρασκευή (14/5)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-4  (25′ Κράφτ, 45’+6′ πέν. Ζοέλιντον, 62′ Γουίλοκ – 39′ Κανσέλο, 42′, 64′, 66′ Τόρες)

Σάββατο (15/5)

Μπέρνλι-Λιντς 0-4 (44’ Κλιχ, 60’ Χάρισον, 77’, 79’ Ροντρίγκο Μορένο)

Σαουθάμπτον-Φούλαμ 3-1 (27′ Άνταμς, 60′ Γουόκερ-Πίτερς, 82′ Γουόλκοτ – 75′ Καρβάλιο)

Μπράιτον-Γουέστ Χαμ 1-1 (84′ Γουέλμπεκ – 87′ Μπενραχμά)

Κυριακή (16/5)

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 3-2 (32′ Μπεντέκε, 75′ Ζαχά, 84′ Μίτσελ – 17′ ΜακΓκίν, 34′ Ελ Γκάζι)

Τότεναμ-Γουλβς 2-0 (45′ Κέιν, 62′ Χόιμπιεργκ)

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 1-2 (15′ Ρόμπσον-Κανού – 33′ Σαλάχ, 90’+5 Άλισον)

Έβερτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (21:00)

 

Η βαθμολογία της Premier League

Exit mobile version