ΑΓΓΛΙΑ

«Κηδεία» στη Γιουνάιτεντ η Ντέρμπι

Αποκλείστηκαν από το Λικ Καπ οι «κόκκινοι διάβολοι», προκρίσεις για Σίτι, Γουλβς, Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας

Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Για κανέναν δεν είναι προτεραιότητα το League Cup. Όταν, όμως, αποκλείεσαι σε αυτό από ομάδα της Championship και υπήρχε ήδη γκρίνια, έχεις θέμα… Κάπως έτσι είναι τα πράγματα για τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης (25/9) είδε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει εκτός από την Ντέρμπι.

Το ματς ήταν εντυπωσιακό και κρίθηκε στα πέναλτι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Μάτα και στο 59′ ισοφάρισε ο Γουίλσον με εκπληκτικό φάουλ. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό και στο 85′ ο Μάριοτ από κοντά έκανε το 1-2. Η Γιουνάιτεντ, βέβαια, έπαιζε με δέκα λόγω αποβολής του Ρομέρο από το 67′. Στο φινάλε ο Φελαϊνί ισοφάρισε και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί έμπαιναν το ένα μετά το άλλο. Καλές οι εκτελέσεις, μέτριοι οι τερματοφύλακες με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η διαδικασία μέχρι να εκτελέσει ο Τζόουνς. Ο Άγγλος αμυντικός σημάδεψε την αριστερή γωνία του Κάρσον και εκείνος έπεσε σωστά και έδωσε την πρόκριση στα «κριάρια».

Σε αντίθεση με τη συμπολίτισσα, η Σίτι δεν την πάτησε. Νίκησε με 3-0 εκτός έδρας την Όξφορντ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο 36′ ο Ζεσούς άνοιξε το σκορ, στο 78′ ο Μαχρέζ έκανε το 0-2 και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο φινάλε από τον Φόντεν. Μπόρνμουθ και Φούλαμ πέρασαν επίσης, όπως και η Γουλβς στα πέναλτι με τη Λέστερ.

Τρίτη (25/9)
Μπλάκπουλ – ΚΠΡ 2-0
Μπόρνμουθ – Μπλάκμπερν 3-2
Μπέρτον – Μπέρνλι 2-1
Μίλγουολ – Φούλαμ 1-3
Οξφορντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3
Πρέστον – Μίντλεσμπρο 2-2 (3-4 πεν.)
Γουλβς – Λέστερ 0-0 (1-3 πεν.)
Γουίκομπ – Νόριτς 3-4
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ντέρμπι 2-2 (7-8 πεν.)
Γουέστ Μπρομ – Κρίσταλ Πάλας 0-3

Τετάρτη (26/9)
Άρσεναλ – Μπρέντφορντ
Γουέστ Χαμ – Μάκλσφιλντ
Λίβερπουλ – Τσέλσι
Νότιγχαμ Φόρεστ – Στόουκ
Τότεναμ – Γουότφορντ

Τρίτη (2/10)
Έβερτον – Σαουθάμπτον

Exit mobile version