ΑΓΓΛΙΑ

League Cup: Στον τελικό η Τσέλσι

Οι «μπλε» πήραν την πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στην Τότεναμ

Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το ζευγάρι «κλείδωσε»… Η Μάντσεστερ Σίτι είχε καθαρίσει ουσιαστικά από το πρώτο ματς την πρόκριση και το βράδυ της Πέμπτης (24/1) έμαθε ότι αντίπαλος θα είναι η Τσέλσι.

Οι «μπλε» έκλεισαν εισιτήρια για τον τελικό του League Cup νικώντας στα πέναλτι την Τότεναμ. Στην κανονική διάρκεια το ματς είχε λήξει με 2-1 και το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Καντέ με σουτ εκτός περιοχής ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 27′. Έπρεπε να έχει αντιδράσει καλύτερα ο Γκαζανίγκα, αν και δεν είχε οπτικό πεδίο. Μετά από έντεκα λεπτά ο Αζάρ με πλασέ στην κίνηση έκανε και το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιορέντε μείωσε σε 2-1 και αυτό έμεινε μέχρι τέλους. Είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις με τον Ζιρού η Τσέλσι, αλλά τελικά δεν απέφυγε τα πέναλτι.

Τα κατάφερε, όμως, εκεί. Ο Ντάιερ έστειλε την μπάλα στην κερκίδα και στο αμέσως επόμενο ο Κέπα έπιασε αυτό του Λούκας Μόουρα. Για την Τσέλσι ευστόχησαν και οι τέσσερις που εκτέλεσαν.

Τέλος, ο τελικός με τη Μάντσεστερ Σίτι θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στο Γουέμπλεϊ.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Παλμιέρι, Καντέ, Μπάρκλεϊ (81′ Κόβασιτς), Πέρο (76′ Ουίλιαν), Αζάρ, Ζιρού.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γκαζανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις (33′ Ρόουζ), Ντάιερ, Σισοκό (80′ Σάντσες), Γουίνκς, Έρικσεν, Λαμέλα, Γιορέντε (68′ Λούκας Μόουρα).

Ιγουαΐν: «Όνειρό μου η Premier League»

Exit mobile version