×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Πογκμπά: Έτσι μπορεί να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


    Κώστας Παπαδόπουλος

Πογκμπά: Έτσι μπορεί να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Μπορεί ο κορονοϊός να βάζει φρένο σε πολλές ομάδες που θα ήθελαν φέτος να κάνουν το… μπαμ, όμως, ο Πολ Πογκμπά φαίνεται πως θα είναι διαθέσιμος το καλοκαίρι. Σε αρκετά καλή τιμή μάλιστα.

«Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο», ανέφερε μία διαφήμιση κάποτε και ακριβώς αυτό ισχύει και στη δική του περίπτωση. Δημοσίευμα της «Equipe» αποκαλύπτει το πώς θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι ενός φυσιολογικού αντιτίμου.

Ο Πογκμπά έχει συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμα με οψιόν επέκτασης για άλλον έναν. Ωστόσο, έχει ήδη κάτσει μία τριετία στο Μάντσεστερ και αυτό είναι το κλειδί σε συνδυασμό με την ηλικία του.

Βάσει του άρθρου 17 της FIFA, ένας παίκτης μπορεί να μείνει ελεύθερος μετά το πέρας μίας τριετίας στην ομάδα του, εφόσον, το συγκεκριμένο συμβόλαιο έχει υπογραφεί πριν γίνει 27. Η επιστροφή του Γάλλου στην Αγγλία έγινε όταν ήταν 23 ετών, επομένως, πληροί τις προδιαγραφές.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Πογκμπά εξακολουθεί διακαώς να θέλει να φύγει από τη Γιουνάιτεντ. Προς το παρόν δεν σκέφτεται να κάνει χρήση του συγκεκριμένου άρθρου γιατί αυτό θα σήμαινε πόλεμος ανάμεσα στη νυν ομάδα του και την επόμενη. Φαίνεται, όμως, πως έχει βρεθεί ο τρόπος για να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης που τόσο θέλει.

Η αποζημίωση που παίρνει ο σύλλογος, όταν ένας παίκτης του πατάει στο συγκεκριμένο άρθρο, έχει να κάνει με τα χρόνια του συμβολαίου που του απέμεναν συν τα χρήματα που είχαν ξοδευτεί για τη μεταγραφή του. Η Γιουνάιτεντ είχε δώσει 105.000.000 ευρώ συν μπόνους τον Αύγουστο του 2016. Γι’ αυτό και αναμένεται να πάρει κάτι περισσότερο από τα μισά (50-60.000.000 ευρώ).