ΑΓΓΛΙΑ

Premier League: Έσωσε τον βαθμό η Σίτι, στραπάτσο η Τσέλσι

Τρομερό ματς στον Βορρά με τη Νιούκαστλ να έρχεται ισόπαλη 3-3 με τη Μάντσεστερ Σίτι. Εντυπωσιακή η Λιντς κόντρα στην Τσέλσι, μεγάλο διπλό η Μπράιτον.

Ματσάρες στην Premer League
Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει η φετινή Premier League. Οι ματσάρες πολλές. Πιο πρόσφατη το εκπληκτικό 3-3 της Νιούκαστλ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες» είχαν την πρώτη τους απώλεια βαθμών σε ένα ματς που θα μπορούσαν και να το έχουν χάσει. Βρέθηκαν πίσω με 3-1 και εκεί έβγαλαν αντίδραση πρωταθλητή.

Το ματς για εκείνους ξεκίνησε ιδανικά. Μόλις στο 5′ έκανε το 0-1 ο Γκιουντογάν από κάκιστη αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων. Ωστόσο, στη συνέχεια η Νιούκαστλ πάτησε γκάζι. Με τον Σεν Μαξιμέν να είναι σε τρομερή κατάσταση, πίεσε αρκετά. Ο Γάλλος περνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του δημιουργώντας ρήγματα.

Από δική του ενέργεια ο Αλμιρόν έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά στο 28′ οι δυο τους συνεργάστηκαν και ο Μεξικανός έκανε το 1-1. Μετά από έντεκα λεπτά ο Σεν Μαξιμέν έδωσε νέα ασίστ, αυτή τη φορά στον Γουίλσον που έφερε τούμπα το ματς.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε πολλά προβλήματα. Στο 54′ έγινε και το 3-1 με εκπληκτικό φάουλ του Τρίπιερ. Ποιος το είχε κερδίσει; Φυσικά ο Σεν Μαξιμέν. Ακριβώς πριν είχε μία μεγάλη ευκαιρία ο Χάαλαντ, ο οποίος βρήκε δίχτυα τελικά στο 60′. Μετά από τέσσερα λεπτά ο Μπερνάρντο Σίλβα έφερε το ματς στα ίσα και το φινάλε ήταν θρίλερ. Γκολ δεν έβαλε κανείς, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν ένα σκληρό μαρκάρισμα του Τρίπιερ στον Ντε Μπρόινε. Η αρχική απόφαση για κόκκινη άλλαξε με το VAR.

Νωρίτερα η Τσέλσι είχε ένα εφιαλτικό απόγευμα στην έδρα της Λιντς. Ηττήθηκε με 3-0 χωρίς να βγάλει αντίδραση. Ο Άαρονσον στο 33′ άνοιξε το σκορ από τρομερή γκάφα του Μεντί και τέσσερα λεπτά μετά με κεφαλιά ο Ροντρίγκο έκανε το 2-0. Οι δυο τους και ο Χάρισον ήταν σε εξαιρετική μέρα. Στο 69′, λοιπόν, σκόραρε και ο Άγγλος εξτρέμ. Το κερασάκι στην τούρτα για τους Λονδρέζους ήταν η αποβολή του Κουλιμπαλί στο 84′.

Τέλος, στο Λονδίνο επιβεβαιώθηκε η φόρμα των Γουέστ Χαμ και Μπράιτον. Τα «σφυριά« είναι στον πάτο της βαθμολογίας και εκεί παρέμειναν, αφού έχασαν 0-2 από τους πολύ καλούς «γλάρους». ΜακΚάλιστερ με πέναλτι και Τροσάρντ τα γκολ για την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ.

Tο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο (20/8)

Τότεναμ-Γουλβς 1-0 (64′ Κέιν)

Έβερτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1 (88′ Γκρέι – 81′ Τζόνσον)

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 3-1 (7′, 58′ Ζαχά, 71′ Ματέτα – 5′ Γουότκινς)

Λέστερ-Σαουθάμπτον 1-2 (54′ Μάντισον – 68′, 84′ Άνταμς)

Φούλαμ-Μπρέντφορντ 3-2 (1′ Ντε Κόρντοβα-Ριντ, 20′ Παλίνια, 90′ Μίτροβιτς – 44′ Νόργκααρντ, 71′ Τόνι)

Μπόρνμουθ-Άρσεναλ 0-3 (5′, 11′ Έντεγκααρντ, 54′ Σαλιμπά)

Κυριακή (21/8)

Γουέστ Χαμ-Μπράιτον 0-2 (22′ πέν. ΜακΚάλιστερ, 66′ Τροσάρ)

Λιντς-Τσέλσι 3-0 (33′ Άαρονσον, 37′ Μορένο, 69′ Χάρισον)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-3 (28′ Αλμιρόν, 39′ Γουίλσον, 54′ Τρίπιερ – 5′ Γκιουντογάν, 60′ Χάαλαντ, 64′ Μπερνάρντο Σίλβα)

Δευτέρα (22/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (22:00)

 

Η βαθμολογία της Premier League

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

ΑΕΚ: Τι γίνεται με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ;

Αυτό έχει αλλάξει ο Κορμπεράν στα αποδυτήρια – Το παράδειγμα Μπα, Μανωλά και όχι μόνο

Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης νιώθει πως υπάρχει απόσταση στα «θέλω» του με το club

Exit mobile version