×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Ρίτσαρντ Σκάνταμορ θα αποχωρήσει με… προίκα


    Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Ρίτσαρντ Σκάνταμορ θα αποχωρήσει με…  προίκα


Ο Ρίτσαρντ Σκάνταμορ εργάζεται για την Πρέμιερ Λιγκ. Για την ακρίβεια, είναι η Πρέμιερ Λιγκ. Δε χρειάζεται περισσότερα χρήματα. Χωρίς τούτο να σημαίνει πως θα αρνηθεί όσα του προσφέρουν.

Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε. Ο Σκάνταμορ βρίσκεται στον οργανισμό από το μακρινό 1999. Τότε που τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος κόστιζαν 670 εκατομμύρια λίρες. Τώρα πια αξίζουν 5.140.000.000 λίρες.

Δεκαεννιά έτη αργότερα και μία μεγάλη προαγωγή – από Γενικός Διευθυντής σε Εκτελεστικός πρόεδρος – το 2014, ο 59χρονος Βρετανός αποφάσισε πως δεν πάει άλλο.

Για κάθε έτος εργασίας του ο Σκάνταμορ αμείβεται με 2.500.000 λίρες. Οι 900.000 είναι ο… βασικός μισθός και τα υπόλοιπα προκύπτουν από τα συμφωνημένα μπόνους.

Η λέξη «κλειδί» είναι το μπόνους. Αυτό που θέλουν να του δώσουν οι 20 ομάδες της Πρέμιερ, τώρα που θα αποχωρήσει. Μία μορφή ενός «ευχαριστώ» για όσα έκανε για τη Λίγκα. Μόνο που αυτό θα κοστίσει 5.000.000 λίρες!

Τόσο το κοστολόγησε ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, όταν κατά τη διάρκεια μιάς πρόσφατης συνεδρίασης ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού να καταβάλλουν από 250.000 λίρες ο καθένας!

Οι σύλλογοι αποφάσισαν πως το… δώρο είναι δίκαιο. Για  έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει μερίδιο στην… εκτόξευση του προϊόντος.

Μόνο που όσοι στηρίζουν την Πρέμιερ Λιγκ, έχουν αντίθετη γνώμη. Οι φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν. Εξηγώντας πως τη στιγμή που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια (διαρκείας και μεμονωμένα) για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα, η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να σπαταλήσει 5.000.000 λίρες για ένα αντίο.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι πως ο Σκάνταμορ ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποδεχθεί το μπόνους.

Η Σουζάνα Ντίνατζ.

Τη θέση του Σκάνταμορ θα καλύψει η Σουζάνα Ντίνατζ. Καλά καταλάβατε, μία γυναίκα. Η τρίτη στη σειρά, η οποία θα έχει τον τίτλο της Εκτελεστικής Προέδρου, έπειτα από τον Ρικ Πάρι και τον Σκάνταμορ.Η Ντίνατζ, κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας της Φούλαμ, ξεκίνησε την καριέρα της στο MTV, εργάστηκε για 10 χρόνια στο Channel Five, ενώ η τελευταία εργασία της ήταν στο Discovery Channel.

Όταν θα ξεκινήσει να εργάζεται (στις αρχές του 2019) θα γίνει η γυναίκα με την πιο ισχυρή θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις επαγγελματικές αθλητικές λίγκες.

Στα χέρια της θα βρεθούν αρκετές… καυτές πατάτες. Όπως η φημολογούμενη δημιουργία της Super League, το Brexit και (πάρα) πολλά άλλα….