ΑΓΓΛΙΑ

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 2-0: Ξανά στον τελικό οι «μπλε»

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η Τσέλσι προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μετά τη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας με 2-0.

Πανηγυρισμοί στο Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας
Πανηγυρισμοί στο Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας
Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας: Στον τελικό του Κυπέλλου και πάλι οι «μπλε». Τι πιο σύνηθες, θα πείτε, αφού είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που συμβαίνει αυτό!

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε με 2-0 των «αετών» και θα επισκεφτεί ξανά το «Γουέμπλεϊ» στις 14 Μαΐου. Αντίπαλος θα είναι η Λίβερπουλ, που μία μέρα νωρίτερα είχε πετάξει εκτός τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η τελευταία ομάδα που είχε τρεις σερί παρουσίες σε τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας ήταν η Άρσεναλ (2000-2003), ενώ στο παρελθόν το έχει καταφέρει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1993-1996). Ποσοστό επιτυχίας και για τους δύο 2/3. Η Τσέλσι στους δύο προηγούμενους είχε ηττηθεί από Άρσεναλ (2-1) και Λέστερ (1-0) αντίστοιχα.

Κατά τα άλλα για περίπου 60 λεπτά άντεξε η Κρίσταλ Πάλας, η οποία έχει χάσει και τα 10 τελευταία παιχνίδια της από την Τσέλσι με συνολικό σκορ 25-5. Είχε δύο φάσεις με τον Κουγιατέ η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά, ενώ το πιο σημαντικό ήταν πως είχε μπλοκάρει τους αντιπάλους της.

Ωστόσο, στο 65′ από τις κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Λόφτους-Τσικ και εκείνος άνοιξε το σκορ. Τα πόδια των «μπλε» λύθηκαν και στο 76′ ο φορμαρισμένος Μάουντ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Έως τότε οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Αμέσως μετά ο Άντερσεν είχε μία ευκαιρία να ξαναβάλει στο ματς την Κρίσταλ Πάλας. Εκεί ουσιαστικά όλα τελείωσαν, ενώ στο φινάλε Λουκάκου και Ζιγιές άγγιξαν το 3-0.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών του Κυπέλλου

Σάββατο (16/4)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-3 (47′ Γκρίλις, 90’+1 Μπερνάρντο Σίλβα – 9′ Κονατέ, 17′ και 45′ Μανέ)

Κυριακή (17/4)

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 2-0 (65′ Λόφτους-Τσικ, 76′ Μάουντ)

 

Τα highlights του Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας

 



Exit mobile version